Werkgevers hebben belangrijke plicht om arbeidsmigranten tegen coronabesmetting te beschermen

vrijdag 05 juni, 2020

Ondanks de versoepelingen van het kabinet blijft iedereen een belangrijke verantwoordelijkheid dragen om besmetting met het coronavirus tegen te gaan. Als werkgever hebt u een wettelijke plicht om uw werknemers te beschermen en te zorgen voor een veilige en gezonde werkplek. Extra aandacht is nodig bij  vervoer van en naar de werkplek en bij huisvesting van arbeidsmigranten.

Bron: Werkgeverslijn

De situatie in de vleessector laat zien dat alertheid en het toepassen van de RIVM-richtlijnen noodzakelijk is. De Rijksoverheid heeft een infographic met ‘tips voor goed werkgeverschap’ deze week uitgebracht. Neem deze ter harte! U kunt de infographic ook downloaden in diverse andere talen.

Pas Coronaprotocol land- en tuinbouw toe
Voor alle agrarische sectoren is veilig werken, reizen en wonen van levensbelang. De Taskforce Arbeid van LTO heeft hiervoor in samenwerking met de vakbonden een protocol ontwikkeld om dit mogelijk te maken. Het protocol geeft werkgevers en werknemers duidelijke richtlijnen. Het protocol is ook beschikbaar in het Pools, Roemeens en Bulgaars zodat u uw arbeidsmigranten ook eenvoudig kunt informeren. De meest recente versie van het Coronaprotocol ‘Veilig werken, reizen en wonen in de agrarische sector’ vindt u op de website van Stigas.
 

Meer nieuws

10 tips voor emissiereductie

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement