Column: Werken niet alleen in, maar ook aan je onderneming

donderdag 02 september, 2021

Tijdens dit schrijven zijn er vanuit de vakgroep Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen verschillende betrokkenen hard aan het werk voor de jongerendag. Donderdag 26 augustus is het zover en vindt de eerste jongerendag plaats.

Caroline Janssen-Michels

Het is mooi om te zien dat er al meer dan 150 jongeren zich hebben opgegeven. Dit terwijl we nog in vakantietijd zitten. We zien dat het leeft onder de jongeren. Vooral doordat het mede wordt opgezet door jongere ondernemers uit verschillende regio’s. Dit laat zien dat samenwerking erg belangrijk is. Leden en niet-leden iedereen die werkzaam is in onze sector tussen de 16 en 35 jaar is welkom.

Als ik zie hoeveel tijd erin wordt gestoken en hoe iedereen enthousiast aan de slag is gegaan, wordt ik zelf steeds enthousiaster. Ik ben trots op onze sector en vind het mooi om te zien dat zoveel jonge  jongens en meiden zo betrokken zijn in de sector. Het laat zien dat het onder de jongeren leeft. Wanneer ik dan terug kijk naar mijn beginjaren, is het zo belangrijk dat je betrokken bent in de sector. Je leert zoveel en je ontwikkelt jezelf daardoor sneller als persoon.

Soms zie ik dat ondernemers of medewerkers in de sector erg naar binnen gekeerd zijn in een organisatie. Zij gebruiken liever hun tijd in de onderneming en vinden al het andere tijdverlies. Persoonlijk denk ik hier anders over. Werken in de onderneming is belangrijk, maar af en toe moeten we bijschakelen en juist aan de onderneming werken.

Hier is een jongerendag een mooie voorbeeld voor om te werken aan je onderneming. Op zo’n jongerendag ontmoet je andere collega’s met dezelfde interesse in dezelfde leeftijd. Je kunt echt dingen met elkaar delen. Dit netwerken is voor sommigen niet nodig, maar wanneer je je sector beter leert kennen, groei je ook als persoon en als bedrijf.

De meeste in onze sector werken graag met hun handen en hebben geen zin om in de schoolbanken te moeten zitten. We zijn echte buitenmensen die ontdekkend willen leren. Hoe belangrijk is zo’n jongerendag dan niet?! Mijn ervaring is dat je het meeste wel weet op een bijeenkomst, maar vooral de ervaring en de verhalen van andere zorgen ervoor dat ik enthousiast vol nieuwe ideeën weer naar huis ga.

Ik hoop dat al deze jongeren met zo’n enthousiasme thuis gaan komen en ervaren hoe goed het is om je te verdiepen in een sector en zo ook hun tijd inzetten om aan de onderneming te werken.

Caroline Janssen-Michels

Bestuurslid LTO Vakgroep Bomen, Vaste Planten en Zomerbloemen

Meer nieuws

© 2021 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement