Webinar export naar VK

vrijdag 15 januari, 2021

Beste LTO-leden,

Graag nodigen we u uit voor een webinar over de Brexit en de export naar het Verenigd Koninkrijk: op donderdagavond 21 januari 2021.

Tijdens dit webinar zullen experts u binnen 1 uurtje bijpraten over de laatste ontwikkelingen in de export en de Britse regelgeving. Welke eisen stelt het VK aan import van bomen, planten en zomerbloemen nu het land definitief uit de EU is, en het VK zich niet meer hoeft te houden aan de EU-Plantgezondheidsverordening? Kunt u nog meer voor verrassingen komen te staan, zoals recent de importeis aan sier-Prunus?

Hoe zit het nu met codering op het plantenpaspoort, waaronder Protected Zones (PZ-codes), en moet dit nu een EU-paspoort zijn of een Brits? Wat zijn in het VK nu hoog-risico-gewassen? Waaraan moet verpakkingsmateriaal zoals pallets en boxen voldoen? Wat zijn nog uitdagingen in de fytosanitaire keuring?

 

Het programma begint om 19.30 uur. De volgende experts vertellen u over de veranderingen die vanaf 1 januari zijn ingegaan.

  • Peter Verbaas, coördinator Brexit NVWA
  • Edwin Egthuijsen, manager fytosanitaire zendingsinspecties Naktuinbouw
  • Sally Cullimore, policy manager Horticultural Trades Association (Britse organisatie voor kwekers en afnemers; gesprekspartner Britse ministerie Defra)

Daarnaast zullen deze LTO-leden hun exportervaringen met u delen: Florian Faassen (Faassen Plants, Tegelen) en Peter Bontekoe (Salixkwekerij Bontekoe, Boskoop).

Het programma staat onder leiding van Aad Vollebregt, voorzitter LTO Vakgroep Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen. Tussendoor kunt u via de chat vragen stellen die nog tijdens het webinar worden beantwoord, of zonodig later op de site van de vakgroep.

 

Wilt u dit webinar bijwonen? Klik dan hier en meld u aan. Vlak voor het webinar, op donderdag tegen de avond, ontvangt u in uw mailbox een link hiervoor.

 

LTO vakgroep bomen, vaste planten en zomerbloemen

Meer nieuws

© 2021 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement