Webinar alternatieven voor Britse markt

woensdag 22 juni, 2022

De RVO organiseert donderdag 30 juni een voorlichtingswebinar over het Brexit Adjustment Reserve. Voor ondernemers die schade ondervinden van de Brexit en alternatieve markten zoeken.

Het EU-fonds BAR (Brexit Adjustment Reserve) is opengesteld tot einde 2023 en er is totaal €32 miljoen beschikbaar. Voorwaarde om hiervoor in aanmerking te kunnen komen, is dat u vóór 31 januari 2020 al zaken heeft gedaan hebben in het Verenigd Koninkrijk. U moet ook kunnen aantonen dat u zakelijk bent geraakt door de Brexit, bijvoorbeeld met omzetverlies en handelsbelemmeringen.

De land- en tuinbouw, dus ook de boomkwekerij, heeft toegang tot deze regeling. LTO Nederland heeft hiervoor in Brussel gelobbyd.

Exportkansen

Het voorlichtingswebinar van de RVO (getiteld ‘Succesvol uw grenzen verleggen na Brexit’) is donderdag 30 juni van 15.00 tot 16.00 uur. Aanmelden kan hier.

Volgens de RVO laten Nederlandse bedrijven ‘nog voor miljarden aan exportkansen liggen’. Door mee te doen aan een EU-handelsprogramma kunt u die kansen verzilveren.

In het webinar komen exportkansen aan bod, hoe u uw exportpotentieel beter kunt benutten. En waar u, direct na toelating tot het programma, aan kunt meedoen. Deze zomer starten bijvoorbeeld al e-learningmodules.

Meer nieuws

10 tips voor emissiereductie

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement