Hoe zorgen we voor voldoende water in droge perioden?

donderdag 25 juni, 2020

In de nieuwsbrief van vorige week hebben we een oproep gedaan om praktijkvoorbeelden waarmee u efficient en waterbesparend water toedient (beregend, druppelen, bevloeiien etc), wat we goed kunnen gebruiken in de lobby, aan ons door te geven.

Deze oproep geldt nog steeds, maar nu met een uitbreiding.

Het weer in Nederland kent steeds meer extremen: perioden van  bijzondere hitte en droogte, maar ook zoals afgelopen woensdag en afgelopen winter  weer bleek, extreme natte perioden of extreem veel neerslag in 24 uur van 70 tot 100 mm.

HOE KUNNEN WE WATER OPVANGEN, VASTHOUDEN OF INFILTREREN?

Maakt u gebruik van een innovatief systeem waarmee u water vasthoudt, opslaat, opvangt, infiltreert of welke vorm dan ook, laat het ons svp weten. Buiten het feit dat we dit in de lobby kunnen gebruiken, kunnen we dit ook na uw toestemming gebruiken om andere kwekers hierover te informeren, waardoor onze watervoorziening (beregeningsverbod of helaas het water is op) meer gewaarborgd wordt. 

Zoals we afgelopen woensdag op diverse plaatsen in Nederland gezien hebben, wordt het ook steeds belangrijker dat we om kunnen gaan met de extreme heftige neerslag en lange natte periodes.

Indien u ideeën of voorbeelden heeft, stuur ons dan een korte beschrijving met enkele foto's naar mailadres info@ltobomenenvasteplanten.nl

 

Tevens leest u hieronder de oproep die we vorige week in de nieuwsbrief geplaatst hebben.

Voldoende water voor de sector Bomen, Vaste Planten en Zomerbloemen is op diverse plaatsen al een groot probleem en op veel andere plaatsen dreigt dit ook een groot probleem te worden.

Een beregeningsverbod is niet wat we willen. Daarom is een goede lobby op dit dossier zeer belangrijk. In onze sector wordt al op diverse manieren een innovatief systeem gebruikt om goed om te gaan met water.

We hebben uw hulp nodig en plaatsen daarom deze OPROEP aan u!

Wij vragen u indien u een innovatief systeem gebruikt om water te besparen, dus niet het traditioneel gebruik van een waterkanon, of een beregeningsinstallatie, om dit aan ons door te geven.

Deze informatie hebben we nodig voor een goede lobby, waarmee we kunnen  laten zien hoe goed we in onze sector omgaan met water.

Hoe kunt u dit melden?

→ U stuurt een mailtje naar info@ltobomenenvasteplanten.nl  met een paar foto's en/of een filmpje, waarin u kort het volgende beschrijft:

  • het systeem
  • waarom heeft u hiervoor gekozen
  • wat zijn de voordelen van dit systeem

We zullen dan of per mail of telefoon contact met u opnemen, voordat we iets doen met uw gegevens.

Mocht het bestand te groot zijn om per mail te sturen kunt u dit ook via een site versturen, bijvoorbleeld gratis via 'www.wetransfer.nl' 

We danken u alvast voor uw bijdrage,

 

Namens de LTO Vakgroep Bomen, Vaste Planten en Zomerbloemen.

 

Meer nieuws

Even schrikken.

© 2020 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement