Waar heeft u rekening mee te houden bij het inzetten van vakantiewerkers/scholieren

dinsdag 26 juni, 2018 -  Werkgeverslijs
De tijd om vakantiewerkers/scholieren in te zetten op uw bedrijf, breekt weer aan. U kunt vakantiewerkers niet voor alle werkzaamheden en elk moment inzetten. Waar u aan moet voldoen en hoe het inzetten van vakantiewerkers zo succesvol mogelijk kunt doen wordt uitgelegd door de Werkgeverslijn. Zij hebben "Vakantiewerkers" het thema van de maand gemaakt.

Column: Inzetten van vakantiewerkers, lust of last?

De zomervakantie staat weer voor de deur. Voor veel bedrijven betekent dit dat er vakantiewerkers komen om aan de slag te gaan. Verwacht u ook weer met vakantiekrachten te gaan werken? Dan weet u dat er veel op u af kan komen in deze periode. Zo moet u goed bedenken wanneer u welke vakantiekrachten in wilt zetten.


Ondanks dat er veel op u afkomt rondom het inzetten van vakantiewerkers, moet u niet vergeten in het achterhoofd te houden dat het inzetten van vakantiewerkers ook zeker zijn vruchten af kan werpen. Het inzetten van vakantiewerkers is een mooie manier om mensen kennis te laten maken met het agrarische bedrijf. Vakantiewerkers gaan in de meeste gevallen eerst tijdelijk aan de slag in de vakantie. U heeft hierdoor de mogelijkheid om te kijken welke vakantiewerker u eventueel geschikt vindt om ook na de vakantie te blijven werken op uw bedrijf. Het inzetten van vakantiewerkers kan als het ware gezien worden als een eerste opstap naar meer. Door het inzetten van vakantiewerkers bindt u mensen aan uw bedrijf.

Wanneer u het beste uit uw vakantiekrachten wilt halen is het van belang dat zaken rondom het inzetten van vakantiewerkers dan ook goed geregeld zijn. Op deze manier levert u ook een positief visitekaartje af voor de agrarische 
sector.

Over het algemeen zijn vakantiewerkers jongere werknemers. Voor het inzetten van jongere werknemers gelden speciale regels. Op onze themapagina kunt u deze maand allerlei informatie vinden over wat er bij komt kijken als u vakantiewerkers inzet. Bijvoorbeeld hoeveel uur zij mogen werken en wat zij minimaal moeten verdienen.

 

 

Anja Boer

Werkgeverslijn land- en tuinbouw             

Meer nieuws

Symposium over vruchtboomteelt

© 2019 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement