Video: Forum over afzetkansen en uitdagingen Bossenstrategie

vrijdag 18 juni, 2021

Het forum ’Boomkwekerij Broodnodig bij Bossenstrategie’ dat de LTO Cultuurgroep Bos- en Haagplantsoen samen met Treeport Zundert op 9 juni organiseerde, is nu terug te zien op LTO YouTube.

Op het forum spraken diverse gasten uit de wereld van bos, natuur en boomkwekerij met elkaar over het verzilveren van afzetkansen die de Bossenstrategie biedt, en over het aangaan van uitdagingen in de keten vanaf de zaadvoorziening. Op het forum is hiertoe een convenant aangekondigd door de LTO Cultuurgroep, Treeport, BoHeZa en Staatsbosbeheer.

Deze gasten kwamen aan tafel bij gespreksleider Arno Engels: Vera Dalm (Vereniging van Bos- en Natuurterreineigenaren), Hank Bartelink (LandschappenNL en voorzitter werkgroep Bossenstrategie), Martijn Boosten (Probos), Lammert Kragt (Staatsbosbeheer), André Wijnstra (LTO Cultuurgroep), Marc Lodders (Treeport) en Johan Vink (BoHeZa).

Het forum duurde totaal 1,5 uur. Rond de volgende tijden werden videofragmenten getoond over de genenbank, de Rassenlijst Bomen en Agroforestry, gevolgd door vragen hierover:

24 minuten: zeldzaamheid autochtone bronnen in genenbank;

36 minuten: zaadbewaring en kiemkrachtverlies beperken;

50 minuten: uitleg Rassenlijst Bomen;

55 minuten: toepassing van Rassenlijst in de praktijk;

1 uur en 10 minuten: veehouder legt keus en verdienmodel agroforestry uit;

1 uur en 15 minuten: aanplant bij agroforestry.

Het forum werd live vanuit de studio van AgriPers in Zwolle uitgezonden op internet; kwekers uit het hele land woonden het bij. Lees hier nogmaals een korte terugblik met een eerste inschatting van de invulling van de Bossenstrategie: Nederland zal de komende 10 jaar tussen de 150 miljoen en 200 miljoen bomen en planten nodig hebben.

Meer nieuws

© 2022 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement