Veel energieke actualiteiten op agenda ALV (jaarvergadering) Bos- en Haagplantsoen.

vrijdag 29 november, 2019

De cultuurgroep Bos- en Haagplantsoen houdt 18 december a.s. haar Algemene Leden Vergadering, samen met de cultuurgroep Laanbomen. De vergadering wordt wederom gehouden in de mooie locatie van planten en bloemenveiling Plantion te Ede. Ontvangst is om 12.00 uur en we starten met een lunch, waarna de vergadering begint. Voor onze nieuwe voorzitter André Wijnstra van de cultuurgroep Bos- en Haagplantsoen wordt dit zijn eerste jaarvergadering. Het zal een energieke bijeenkomst zijn, nu er veel zaken binnen de boomteelt, maar ook op politiek vlak spelen.

Er liggen voor de toekomstige inrichting van bos- en natuurbeheer grote vraagstukken, waar wij plantsoenkwekers een belangrijke rol in kunnen vervullen. Voorzitter André Wijnstra heeft Staatsbosbeheer uitgenodigd om uitleg te geven over de plannen en toekomstvisie voor het invullen van de behoefte van miljoenen planten voor komende jaren. Lammert Kragt zal hier uitleg geven wat nodig is om deze wens van Staatsbosbeheer in te vullen. De LTO Vakgroep Bomen, Vaste Planten & Zomerbloemen is gelijktijdig  bezig met het opstellen van een manifest (bosbouwplan). Hierin wordt duidelijk gemaakt wat allemaal nodig is om aan de vraag te kunnen voldoen voor de toekomst. Zowel zaadopstanden als ook ander uitgangsmateriaal moet worden ontwikkeld om goede bos concepten uit te werken. Het is belangrijk om hier de hele keten bij te betrekken van zaadleveranciers en van plantenkwekers tot grond- en natuurgebied eigenaren tot aan de verwerkende houtindustrie. Produceren met visie en ondersteuning van het rijk is hierbij nodig.  

Wortelgoed haagplantsoen was altijd het onderdeel dat de cultuurgroep Bos- en Haagplantsoen vertegenwoordigde, maar het afgelopen decennia heeft kluitgoed en containerteelt haagplantsoen zich sterk ontwikkeld. Wij hebben onlangs nog nieuwe leden verwelkomd die zich hierin sterk gespecialiseerd hebben en willen voor deze teelten het platform zijn waar wij krachten kunnen bundelen. Wij willen kwekers in deze specialisatie dan ook uitnodigen om samen op te trekken en een dynamisch onderdeel van onze cultuurgroep Bos- en Haagplantsoen te laten zijn. Zet deze datum alvast in uw agenda en wij zien u graag op 18 december in Ede. Binnenkort ontvangt u een uitnodiging en bij aanmelding ontvangt u tevens de agenda voor de jaarvergadering.

Met vriendelijke groet,

Cultuurgroep Bos- en Haagplantsoen.

Meer nieuws

© 2020 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement