Vaste Planten Studiegroep ‘Sortiment’ bezoekt twee bedrijven op 19 september.

donderdag 15 augustus, 2019
De studiegroep ‘Sortiment’ opgericht in de 2017 draait nu voor het derde jaar. De groep bestaat uit kwekers en medewerkers van vaste planten, zowel op containervelden (in potten) als ook landplantenkwekers. Meestal worden drie bijeenkomsten per jaar gehouden, waarbij centraal staat het bezoeken van een bedrijf en het bekijken van het sortiment.

Collega kwekers zijn altijd geïnteresseerd waarom iemand juist voor een bepaald sortiment heeft gekozen, of waarom kiest iemand voor een smal sortiment, bepaalde potmaat, of juist een breed sortiment. Sommige bedrijven telen maar liefst 5 tot 6.000 verschillende soorten.

Op 19 september a.s. worden twee bedrijven door de studiegroep bezocht. Als eerste wordt de Cruydt-Hoekck te Nijeberkoop bezocht en daarna wordt een bezoek gebracht aan Tuingoed Flotz te Meeden. Beide bedrijven liggen in het Noorden van het land en zijn beide uniek in hun business. Dit wordt weer een smul dag voor de sortiment geïnteresseerden.

Wilt u ook lid worden van de studiegroep sortiment? Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar. Voor meer informatie of om u aan te melden kunt u contact opnemen met Gerrit Peeters:

gerrit@spam-protectltobomen.nl of tel: 06-25120007

Meer nieuws

Ideeën planten op Plantarium

Hoeveel airco's teelt u?

Gratis stofmeting op jouw bedrijf

© 2019 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement