Vakbeurzen: meedoen of bezoeken?

vrijdag 31 juli, 2020

Met de verlichting van de coronamaatregelen worden er ook weer vakbeurzen voorbereid in binnen- en buitenland. De laatste tijd blijkt echter dat juist door bijeenkomsten ook weer nieuwe uitbraken van het coronavirus kunnen ontstaan, waardoor weer zwaardere maatregelen van kracht worden.

Mogelijke nieuwe coronabesmettingen gelieerd aan een vakbeurs, zouden grote consequenties hebben voor de standhouders op de beurs en de ondernemers en medewerkers die de beurs bezoeken. Niet alleen de ondernemingen van getroffen ondernemers leiden dan schade, maar ook het imago van de beurs en de sector.

De Raad voor de Boomkwekerij stelt dat het de verantwoordelijkheid is van de beursorganisaties om te beoordelen of gezien de huidige omstandigheden de organisatie van een vakbeurs wenselijk is. Nadrukkelijk stelt de Raad dat een veilig beursbezoek en beursdeelname mogelijk moet worden gemaakt door de beursorganisatie. Dit betekent dat de richtlijnen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, worden nageleefd,  

Tot de richtlijnen horen o.a. het waarborgen dat er voldoende afstand kan worden gehouden tussen de bezoekers en voldoende mogelijkheden om handen te wassen en attributen te ontsmetten.

  

Of het in zijn algemeenheid verantwoord is een beurs te bezoeken of deel te nemen aan een beurs met bezoekers uit verschillende regio’s en landen, zal iedere ondernemer zelf moeten afwegen, zowel voor zijn/haar eigen gezondheid als voor de gezondheid van de medewerkers.

De Raad wijst er op dat het in ieder geval van belang is om de ontwikkelingen rondom corona in binnen- en buitenland goed in de gaten te houden. De situatie en maatregelen kunnen immers snel veranderen.

Meer nieuws

Certificering.

© 2020 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement