Column: Vakantietijd

donderdag 19 augustus, 2021

In deze tijd van het jaar is normaliter de bestuurlijke drukte wat minder. Toch heb ik dit jaar het gevoel dat dat minder het geval is en er toch nog veel zaken doorlopen. Of dat nu komt door Corona of omdat er veel speelt weet ik niet zo goed.

Remco Beekers

Het lijkt misschien wel zo te zijn dat op dit moment iedereen ziet dat er langzaam weer meer mogelijk is en er toch nog veel georganiseerd kan of moet worden in de komende maanden. Zo ben ik afgelopen periode weer aan de slag geweest voor onder andere de CEMP-coöperatie en de ondernemersgroepen in het ZLTO-gebied.  Alles vraagt om de nodige aandacht om gezamenlijk stappen te blijven zetten en door te ontwikkelen.

Tegelijkertijd is de drukte op het bedrijf er ook nog steeds volop. De eerste bloeiende Calluna’s verlaten hier dagelijks in diverse orders de kwekerij. Samen met een paar scholieren maken we die klaar voor de verzending. Soms valt het niet mee om gemotiveerde scholieren op de kwekerij te krijgen maar momenteel is het hier gelukkig goed gelukt. En op vakantie gaan ze maar beperkt dus daar hebben de verschillende maatregelen met betrekking tot vakanties toch een klein voordeeltje.

En ook de komende weken staan er nog diverse afspraken gepland voor verschillende bezoeken aan onder andere leden, ondernemersgroepen, innovatiedagen etc. Allemaal met een tweeledig doel; het ophalen van wat er leeft bij leden, kijken wat we er mee kunnen of moeten in de vakgroep of op andere plaatsen en tegelijkertijd ook uitleg geven over hetgeen waar we allemaal mee bezig zijn.

Al met al blijven we dus lekker bezig. Gelukkig ook veel onderwerpen die goed lopen en energie geven en af en toe, maar dat hoort er zeker ook bij, gesprekken met wat schuring, meningsverschillen en inzichten. Maar zolang we nog met elkaar aan tafel het gesprek kunnen voeren ben ik er van overtuigd dat we nog best veel stappen kunnen zetten voor onze sector. Vaak met een lange adem en volhouden, soms met een teleurstelling en regelmatig ook door in samenwerkingen met andere partijen de krachten te bundelen. Voorlopig dus nog even geen vakantie.

Remco Beekers

Bestuurslid LTO Vakgroep Bomen, Vaste Planten en Zomerbloemen

Meer nieuws

© 2021 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement