Uitnodiging: Hoe kunnen P9 kwekers eenheid vormen in het recyclebaar maken van potten?

woensdag 01 januari, 2020

Afgelopen 18 december vond de ‘Landelijke Kennis- en Netwerkdag LTO Bomen, Vaste Planten & Zomerbloemen’ plaats. Een van de thema`s die besproken zijn tijdens de gezamenlijke jaarvergadering van de vaste planten en de zomerbloemen, is de zogenoemde ‘recyclebare potten’.

De zwarte p9 potten die nu veel gebruikt worden zijn slecht te recyclen wanneer ze bij de consument in het plastic afval terecht komen.

Inmiddels bieden fabrikanten verschillende producten aan die wél goed te recyclen zijn, in een andere kleur dan zwart.

Op de bijeenkomst bleek dat er interesse is om dit thema op korte termijn gezamenlijk eens te bespreken en dat bedrijven komend jaar mogelijk al overstappen.

Gaat iedereen zijn eigen kleur pot kiezen en ontstaat er een heel pallet aan kleuren? Of kunnen we gezamenlijk een kleur kiezen? Wanneer doe je het goed? Welk certificaat?

Op deze bijeenkomst nodigen we ook P9 leveranciers van Krimpen, Teku en Göttinger uit.

De bijeenkomst staat gepland op 15 januari om 15.30 bij Gebr. Rotteveel op het bedrijf. Bij grote belangstelling zullen we een alternatieve locatie kiezen.

U wordt van harte uitgenodigd voor deze bijeenkomst.

Graag verneem ik of u aanwezig bent en met hoeveel personen. Mochten er andere P9 kwekers bij willen zijn die niet in deze maillijst staan dan zijn deze ook welkom. Graag even doorgeven ( gerrit@ltobomen.nl ) i.v.m. het kiezen van de locatie en om aan u door te geven wat de juiste locatie is.

Het aanmeld mailadres is: gerrit@ltobomen.nl

 

Namens de cultuurgroep vaste planten,

 

Met vriendelijke groet,

 

Roy Rotteveel

Gebr. Rotteveel

Langevelderlaan 4

2204 BD Noordwijk

www.gebr-rotteveel.nl

Mob: +31(0)6-40556674

Tel.+31(0)252-340073

Meer nieuws

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement