Thema Boom van het jaar 2019 “Schaduw gevende Bomen”!

maandag 19 november, 2018 Gerrit Peeters
Jaarlijks wordt tijdens de Boomkwekersdag van de ‘LTO Vakgroep Bomen en Vaste Planten’ de Boom van het Jaar gekozen. De boomkwekers dag wordt dit jaar in een nieuw jasje gestoken en heeft ook een nieuwe naam, namelijk ‘Kennis- en Netwerkdag Bomen en Vaste Planten’. Dit jaar vindt deze dag plaats op 20 december a.s. op de unieke locatie van Bloemen- en Plantenveiling Plantion te Ede.

Op de foto Boom van het jaar 2018 de Juglians regia

De LTO cultuurgroep Laan-, Bos- en Parkbomen, die deze verkiezingen vele jaren geleden geïnitieerd heeft, heeft dit jaar vele inzendingen en ideeën gekregen voor het thema voor de boom van het jaar 2019. Hieruit heeft de cultuurgroep na een goede overweging het thema “Schaduw gevende Bomen” gekozen.

Indien u ‘Schaduw gevende Bomen’  wilt voordragen voor de verkiezingen van Boom van het jaar 2019 dan kunt u dit doen tot 1 december 2018. Daarna zal een deskundige jury drie bomen nomineren voor de verkiezingen. De uitslag van de Boom van het Jaar 2019 wordt tijdens de ‘Kennis- en Netwerkdag Bomen en Vaste Planten’ bekend gemaakt.

De voorgedragen bomen moeten bomen zijn die in Nederland en omliggende landen goed groeien, zowel binnen als ook buiten steden en bebouwingen. Daarnaast moeten de voorgedragen bomen ook voldoende verkrijgbaar zijn in Nederland.

Tot 1 december 2018 kunt u de voor te dragen bomen mailen naar gerrit@spam-protectltobomen.nl en vermeld  svp waarom u deze boom geschikt acht voor de boom van het jaar 2019. Tevens stellen we het op prijs als u een mooie foto van de betreffende boom mee kunt mailen.

 

Namens de LTO cultuurgroep Laan-, Bos- en Parkbomen danken we u voor uw inbreng.

Meer nieuws

© 2019 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement