Terugblik op de kwekersdag bomen en vaste planten

vrijdag 22 december, 2017 -  Helma Hoff
Na de jaarlijkse kwekersdag 'bomen en vaste Planten' in Echteld gingen de aanwezigen weer helemaal bijgepraat naar huis.

Tijdens de middagbijeenkomst gaf Marc Calon, voorzitter van LTO Nederland zijn visie over de Nederlandse land- en tuinbouw. Hij gaf aan dat 'arbeid' en 'open grenzen voor de handel' de belangrijkste onderwerpen gaan worden in de hele land- en tuinbouw. Niet alleen voor de sector bomen en vaste planten, maar voor iedereen. En dat is nieuw voor veel sectoren. Zonder handel is er immers geen vraag naar producten, en zonder arbeid kan niet worden geleverd. Vervolgens gaf Marc zijn visie op de noodzaak van innovatie, en het aangaan van nieuwe samenwerkingsverbanden om dit na het PT-tijdperk weer inhoud te gaan geven.

Aansluitend presenteerde Henk Raaijmakers de nieuwe LTO vakgroep. Vervolgens gaf hij de aanwezigen een terugblik op 2017, en een vooruitblik naar de onderwerpen die in 2018 voor de bedrijven belangrijk zullen zijn. Evenals Marc Calon gaf Henk Raaijmakers daarbij een kijkje in de keuken van de LTO belangenbehartiging en het scheppen van kansen voor de leden.

Jaap Smit legde uit hoe kwekers mee kunnen doen in de aanplant van de Floriade in 2022. Dit gaat al op korte termijn spelen, vanaf 2018 gaan de bomen geplant worden. Interesse? Surf dan eens naar

www.Floriade.nl/inzendingsierteelt en klik op 'online portal'.

Tot slot is kennis gemaakt met het fenomeen 'vloggen' in de boomkweerij. U kunt hier kijken naar de 'kerstbomenvlog' van bomenvlogger Johan van den Berk.

Wij wensen u fijne feestdagen!

Meer nieuws

Residu op sierteeltproducten

© 2019 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement