Studiegroep ‘Vaste Planten Sortiment’ bezocht Van Riel Siergrassen

vrijdag 09 september, 2022

Donderdagmiddag 7 september bezocht de LTO studiegroep ‘Vaste Planten Sortiment’ het siergrassenbedrijf van Leo en Patricia van Riel in het Noord-Limburgse Beringe.

Gerrit Peeters

Op een oppervlakte van 1 ha kas en 2 ha containerveld wordt een breed sortiment aan grassen geteeld. Tijdens de inleiding (onder het genot van koffie en uiteraard Limburgse vlaai) vertelde Leo hoe het bedrijf is ontstaan, en dat hij bij de oprichting was begonnen met het telen van waterplanten. Later is het bedrijf geheel overgegaan op siergrassen. Het bedrijf wordt gerund door Leo en zijn vrouw Patricia.

Tijdens de rondleiding ontstonden interessante discussies, over vragen zoals: Wat is belangrijk bij de keuze van het sortiment? Ben je wel of niet ingesteld op de visuele markt? Hoe lang moet een vaste plant eenmaal in de tuin uitgeplant meegaan? Hoe is het wortelgestel van de plant? Op welke markt zit je?

Ook is de nodige kennis uitgewisseld over potmaat en vorm, potkleur en samenstelling van het grondmengsel, dat deels uit veenvervangers bestaat.

Het bedrijf zag er erg mooi en strak uit en het was duidelijk dat Van Riel Siergrassen zich richt op kwalitatief hoogwaardige gewassen.

Binnenkort wordt een nieuwe datum geprikt voor een volgende bijeenkomst van de studiegroep Vaste Planten Sortiment. Heeft u interesse om ook deel te nemen? Stuur dan een mailtje naar gerrit@spam-protectltobomen.nl. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Gerrit Peeters

Meer nieuws

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement