Studiegroep Vaste Planten Sortiment bezocht de Hessenhof

vrijdag 06 juli, 2018 -  Gerrit Peeters
Donderdag 5 juli jl. bracht de studiegroep Sortiment een bezoek aan (Biologische) vaste plantenkwekerij De Hessenhof te Ede, waarbij eigenaar Hans Kramer een boeiende rondleiding over zijn bedrijf gaf. Voordat de rondleiding begon gaf Kramer een toelichting op vele vragen die door de deelnemers gesteld werden, zoals over de specifieke bedrijfskenmerken, welke eisen stelt hij aan nieuwe soorten, hoe vindt hij de nieuwe soorten etc.

Het bedrijf kenmerkt zich doordat de afzet hoofdzakelijk aan particulieren plaatsvindt en slechts een minimaal klein gedeelte via handel. De particulieren komen veel uit de directe omgeving, maar ook van ver uit verschillende omliggende landen. Opvallende is dat de groep jongere klanten fors toeneemt, hetgeen een goede ontwikkeling is.

Daarnaast is het sortiment ongekend groot, meer dan 7.000 soorten zijn te zien op de kwekerij. Kramer heeft een verbazingwekkende sortimentskennis en hij weet van heel veel soorten van wie en hoe hij deze soorten verkregen heeft. Jaarlijks wordt het sortiment met honderden nieuwe soorten aangevuld en vervangen. Deze soorten worden door Kramer eerst enkele jaren onder strenge normen gecontroleerd en dan pas mogelijk goed bevonden. De verschillende soorten zijn afkomstig van alle werelddelen.

Het bedrijf zag er ondanks het grote sortiment erg netjes en verzorgd uit en is een plaatje om te zien.

Meer nieuws

Symposium over vruchtboomteelt

© 2019 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement