Samen staan we sterk

maandag 05 maart, 2018 -  Caroline Janssen-Michels
Onze carnavalspakken hangen weer schoon in de kast en de vier daagse vasteloavend zit er weer op. Wat door vele gezien wordt als een feest waar het drinken centraal staat is het zoals de documentaire van Lex Uiting laat zien, veel meer dan dat alleen.

Het mooie eraan is dat jong en oud en wie je bent helemaal niets uit maakt, maar dat je dingen samen doet. Iedereen is gelijk.

Samen staan we sterk en dat geldt ook voor ons als boomkwekers. Het maakt niet uit hoe groot of klein de kwekerij is of op welke manier je dat doet. We hebben allemaal onze eigen problemen en hoe mooi is het wanneer het ons lukt dit gezamenlijk op te lossen.

Zo hopen wij als LTO bomen en vaste planten dit gezamenlijke gevoel nu ook terug te zien in het CEMP werk.

Het CEMP (Coördinator effectief middelen pakket) werk is een initiatief van o.a. LTO bomen en vaste planten waarmee alle kwekers gevraagd worden via collectieve partijen en individueel geld beschikbaar te stellen. LTO leden doen dit al, maar dat is niet genoeg. Daarom dit initiatief. Zo kunnen we nieuwe middelen aan blijven vragen en bestaande behouden, zodat ze toepasbaar en beschikbaar blijven voor de boomkwekerij. 

Alle boomkwekers hebben hier mee te maken. Iedereen wil het beste voor zijn of haar boomkwekerij. Maar hiervoor hebben we wel ons medicijnenkastje nodig. Niemand gebruikt onnodig middelen, maar het is wel belangrijk dat we op bepaalde momenten de middelen kunnen gebruiken die op dat moment nodig zijn. Mocht hier geen eendracht als boomkwekers in ontstaan, dan zal het voor ons als boomkwekers ook steeds moeilijker worden om deze middelen toe te kunnen passen. Wanneer iets weg valt dan besef je de waarde daarvan pas echt.

Dus laten we het carnavalsgevoel even doortrekken en hoe groot, klein of anders onze kwekerij ook is, alleen samen kunnen we dit veranderen.

 

Caroline Janssen-Michels

Bestuurslid LTO vakgroep Bomen en Vaste Planten

Meer nieuws

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement