Rozen in de picture op Floriade 2022

vrijdag 10 juli, 2020

Toen duidelijk werd dat de Floriade 2022 doorging, is op 25 juni een eerste bijeenkomst geweest van de Expertgroep Floriade. Hierin zitten vertegenwoordigers van de Cultuurgroep van LTO en Anthos. Via MS Teams zijn de lijnen uitgezet om rozen generiek en op een goede manier in de picture te zetten. Voor rozen zijn 2 plaatsen gereserveerd; 1 voor tuinrozen en 1 voor de institutionele markt. Besproken zijn de randvoorwaarden voor een succesvolle beplanting.

De komende maanden wordt een beplantingsplan gemaakt. Zodra duidelijk is hoeveel rozen van welk type nodig zijn gaat dit najaar een mailing uit naar alle leden van de cultuurgroepen met de vraag welke rozen ze in welke hoeveelheden beschikbaar kunnen stellen. Vanzelfsprekend gaat het om sterkt en gezond sortiment. Om de rozen een heel groeiseizoen te laten groeien alvorens de deuren opengaan, is de planning om dit najaar of uiterlijk volgend voorjaar te planten.

In de commissie zijn vertegenwoordigd: Hetty Crooijmans (voorzitter, fa. H. Crooijmans en zn.), Hans van Hage (De Bierkreek), Hein Verschuren (Verschuren Maarse), Patrick Wijnhoven (Roparu Rozen) en Geert Mooren (Rosa Mundo) en vanuit de secretariaten van de organisaties Gerrit Peeters (LTO) en Hester van Gent (Anthos).

De wereldtuinbouwtentoonstelling vindt plaats van 14 april tot en met 9 oktober 2022.Het thema is ‘Growing Green Cities’ en er is een nieuwe groene stadswijk aan verbonden met innovaties en oplossingen voor duurzame en leefbare steden.

Meer nieuws

Droevig bericht

Bericht van de CEMP coöperatie

Vakbeurzen: meedoen of bezoeken?

HEFTRUCK, VEILIGHEID VOOROP

© 2020 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement