RIE en ARBOPLAN VERPLICHT

vrijdag 27 november, 2020

Het hebben van een RisicoInventarisatie en Evaluatie (Rie) en een Arboplan is verplicht volgens de arbowetgeving. Wat minder bekend is, is dat een Arboplan ook verplicht is. Dit is een plan van aanpak om eventuele tekortkomingen op arbogebied te repareren.

Tot 25 werknemers kun je deze plannen zelf maken. Bij meer werknemers ben je verplicht een erkende adviseur in te schakelen. Ook bij geen eigen werknemers ben je verplicht zo een RIE en arboplan te hebben, want als bijvoorbeeld een adviseur een ongeluk krijgt op je bedrijf kun je zonder plan aansprakelijk gesteld worden en je loopt het risico dat verzekeringen niet dekken.

Er zijn om een RIE en Arboplan te maken verschillende mogelijkheden. Een eenvoudige en voordelige manier is het aanbod van Stigas, onze eigen Arbo organisatie. Als je geen personeel hebt kun je daar een pakket voor aanvragen bij Stigas. Als je de RIE van Stigas invult, maak je daarbij tevens een Arboplan en voldoe je aan de wet. 

Er zijn ook Adviesorganisaties op de markt, die je aanbieden het voor je te verzorgen. De keuze is vrij, Stigas of een erkende adviseur. Bij beiden offerte opvragen is te overwegen.

Bij vragen kunt u ook de Werkgeverslijn raadplegen, deze is gratis en hier kunt u met al uw werkgeversvragen terecht.

 

Meer nieuws

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement