Registreer landbouwvoertuig vóór einde 2021

maandag 11 oktober, 2021

Per 1 januari 2022 moeten uw trekkers en andere landbouwvoertuigen geregistreerd zijn om op de openbare weg te mogen rijden. Maak de kentekenregistratie zo snel mogelijk in orde. Er gelden uitzonderingen.

LTO Nederland roept leden op om trekkers en andere landbouwvoertuigen nog vóór het einde van dit jaar te registreren. Wacht niet tot eind december, want dan zijn er misschien wachtrijen bij de RDW. Volgens de RWD is nu nog maar 55% geregistreerd. Tot en met dit jaar is nog geen RDW-keuring noodzakelijk, en er gelden nog lagere registratiekosten.

Als het landbouwvoertuig niet per 2022 is geregistreerd, mag het voertuig niet de openbare weg op en riskeert u een boete. Het voertuig is dan bovendien niet verzekerd bij een ongeluk, en de verhandelbaarheid van het voertuig wordt minder. De keuringskosten bedragen vanaf 2022 minimaal €140 per voertuig.

Welke voertuigen wel/niet?

Voor welke landbouwvoertuigen geldt ook alweer de registratieplicht? Klik HIER om een interactieve Wegwijzer van LTO Nederland te downloaden.

Hierop staan ook de vrijstellingen weergegeven, zoals hoogwerkers die maximaal 6 km/uur kunnen rijden. Ook motorrijtuigen waarvoor geen T-rijbewijs is vereist (smaller dan 1,3 meter), zijn uitgezonderd van de registratie- en kentekenplaatplicht.

 

Meer nieuws

© 2021 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement