Plannen geeft rust

vrijdag 31 mei, 2019 -  Caroline Janssen-Michels
Na mijn zwangerschapsverlof ben ik weer helemaal opgeladen en kriebelde het om weer te beginnen! Op de kwekerij is de meest hectische periode weer voorbij. We gaan nu weer de tijd in van het verzorgen van de bomen. Al het plantgoed staat mooi te groeien. De percelen waar we vanaf wilden zijn nu leeg en onherkenbaar. Je zou zelfs bijna vergeten dat er bomen gestaan hebben.
Caroline Janssen-Michels

Zo gaan we van de hectiek, het constant aanpassen van de planning en de telefoon die maar blijft rinkelen terug naar de rust. Staan we nu allemaal op hoogwerkers de bomen te snoeien en toppen te zetten, zodat ze volgend jaar weer aan de goede kwaliteit voldoen.

Schijn bedriegt… Het rustgevende gevoel voor het team is voor mij als ondernemer nog ver te zoeken. Wanneer ik mijn wekelijkse rondje over de percelen maak met de voorman dan krijg ik het weer benauwd. Hoe gaan we het weer allemaal op tijd klaar krijgen. We moeten op zoveel plekken tegelijk zijn en er valt zoveel te doen. Ondanks dat de drukte het niet toe laat heb ik mezelf aangeleerd om toch even tijd vrij te maken voor deze planning. Al lijkt dit in het begin verloren tijd, ik win hier toch wel heel veel mee.
Zo zie ik waar de komende week de prioriteiten liggen en iedere 2 weken werk ik dit dan ook uit op papier. Onzin zei ons pap vroeger, die tijd kun je beter op de hoogwerker gebruiken. Gelukkig ziet hij dit nu ook anders.
Nu we wat groter zijn geworden is het erg belangrijk om dit met de rest van ons team te communiceren. Naast dat het team dit als prettig ervaart levert het mij ook veel voordelen op. Wanneer ik de planning weer aanscherp wordt ik weer rustig en heb ik het overzicht.
Daarnaast worden alle kleine dingen die wel gedaan moeten worden niet vergeten.

Dit plannen is niet alleen belangrijk op de werkvloer, maar juist ook privé. Kinderen moeten op tijd gebracht en gehaald worden op school.
Plannen geeft rust en uiteindelijk lukt het ons altijd om hetgeen op tijd klaar te hebben.
Met die gedachten en de planning voor me weet ik dat alles goed komt en kan ik rustig gaan slapen.

Caroline Janssen-Michels

Bestuurslid LTO Vakgroep Bomen, Vaste Planten en Zomerbloemen.

Meer nieuws

© 2019 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement