Personeel

vrijdag 11 mei, 2018 -  Remco Beekers
Wie is er aan zet? Alle lange tijd weten we dat er een groot probleem is, of zal ontstaan, als het gaat om de instroom van nieuwe medewerkers in onze sector. De vraag is in mijn ogen hoe we daar mee om zouden kunnen gaan. Gaan we adverteren of een vacaturebank openen? Is er een PR-campagne voor onze sector nodig om mensen uit te dagen voor ons vak te kiezen?

Misschien bij collegakwekers personeel overhalen om voor een ander bedrijf te kiezen? Of kiezen we er als sector gezamenlijk voor om onze schouders eronder te zetten, ons vak overal waar we maar kunnen bedenken te promoten, de diversiteit van onze sector en werkzaamheden te laten zien. Laten zien waar onze bijdrage aan de maatschappij ligt. In gezamenlijkheid krachtig naar buiten, zorgen voor bekendheid, goede opleidingen en laten zien hoe goed we met ons personeel omgaan? Deze gezamenlijke kracht lijkt mij de beste oplossing voor de lange termijn.

Vandaar ook dat we reeds in Brabant gezamenlijk met diverse partijen de schouders eronder gezet hebben om hiermee aan de slag te gaan. Scholen, boomkwekers, ZLTO, Treeport Zundert, AB werkt VPO Oirschot, UWV-vertegenwoordiging en de scholingsconsulent zijn reeds verenigd in de ‘Werkgroep instroom boomkwekerij’ die we als werktitel hebben meegegeven. Mooi aan dit traject is dat Helicon Opleidingen en Prinsentuin College vanaf komend schooljaar voor de regio Brabant gezamenlijk de BBL-opleiding gaan verzorgen op niveau 2 en 3. Daarnaast zijn we volop bezig om PR-activiteiten op te zetten om dit kracht bij te zetten en onze sector in de breedte te laten zien. Een mooie samenwerking van alle partijen waarbij eenieder zijn steentje bijdraagt. Met als doel een hogere instroom van medewerkers in onze sector. We kijken hierbij vooral naar alle leeftijden en hoe we mensen kunnen begeleiden, omscholen en bijscholen. Arbeidsinvulling met de juiste medewerkers, al dan niet technisch, gewasverzorging of administratief, krijgt nu even grote aandacht. Laten we dat vasthouden en wellicht uitrollen in meerdere gebieden. Samen komen we verder!

Remco Beekers

Bestuurslid LTO Vakgroep Bomen en Vaste Planten

Meer nieuws

© 2019 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO