PAWW open teelten wordt voortgezet

vrijdag 17 juni, 2022

De sectoren open teelten en productiegerichte dierhouderij blijven de komende vijf jaar meedoen met de cao PAWW. Werknemers hebben zich via een enquête uitgesproken vóór verlenging van de regeling die dit jaar zou aflopen.

Betrokken partijen aan werkgevers- en werknemerszijde hebben die uitkomst overgenomen waarmee ook na 1 oktober deelname wordt geregeld. Eerder spraken partijen in de glastuinbouw al af om de PAWW wederom met vijf jaar voort te zetten.

De PAWW-regeling (Private Aanvulling WW en WGA) is een private aanvulling op een WW- of WGA-uitkering die na maximaal twee jaar afloopt. Werknemers betalen hiervoor een premie die voor dit jaar op 0,2% is bepaald.

Door de vakorganisaties FNV, CNV Vakmensen en De Unie is in samenwerking met Glastuinbouw Nederland en Plantum aan werknemers gevraagd of zij de cao PAWW willen voortzetten. Deze cao werd in 2019 afgesloten vanwege een wetswijziging, waardoor de opbouw van WW-rechten langzamer plaatsvindt en de duur van WW- en WGA-uitkering korter werd.

De cao PAWW geeft recht op de WW- en WGA-rechten zoals die golden voor de wetswijziging. De regeling wordt vanaf 1 oktober voor een nieuwe periode van vijf jaar voortgezet.

Vragen? Neem contact op met Jan van Leeuwen, Bestuurslid vakgroep en Portefeuillehouder Sociaal Economisch Beleid en Onderwijs: (06) 24 53 42 32 of jan.vanleeuwen@spam-protectziezo.biz.

 

Meer nieuws

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement