Knelpunten in de Pioenenteelt op 2 mei 2024 te Espel

donderdag 25 april, 2024

De problemen m.b.t. Phytopthora. Botrytis en onkruid in de Pioenenteelt zijn groot. Tijdens de pioenenbijeenkomst, georganiseerd door de cultuurgroep Zomerbloemen komen deze problemen uitvoerig aan de orde.

Veel wegval als gevolg van phytophthora levert veel vragen op. Welke invloed heeft bijvoorbeeld mechanische onkruidbestrijding op de verspreiding van Phytophthora, zijn er rassen die extra gevoelig zijn, of zijn sommige grondsoorten van invloed? De natte winter en voorjaar heeft zeker invloed gehad, maar wat nog meer?

Tijdens de Pioenenbijeenkomst zal uitvoerig stil gestaan worden bij deze vragen. De cultuurgroep Zomerbloemen nodigt u daarom uit voor 

Datum:         Donderdagavond 2 mei 2024, ontvangst vanaf 18.30 uur

Locatie:        NOP Fleur bv (Paul Koenraadt)

  Espelerpad 15, 8311 PR Espel (Noordoostpolder)

Programma:

  • 18.30 uur ontvangst
  • 19.00 uur vertrek naar een perceel op andere locatie voor een rondgang

Na de rondgang diverse knelpunten/onderwerpen:

  • Onrkuidbeheersing door Paul Koenraadt en door Hens Hinloopen.
  • Phytophthora en botrytis in de teelt, door Peter Morrenhof van Delphy
  • Bewaring en botrytis van bloemen door Jolanda Metselaars van Chrysal.

I.v.m. de ruimte is het noodzakelijk dat u zich aanmeldt.

Dit kan door een mailtje te sturen naar info@spam-protectltobomenenvasteplanten.nl en aangeeft met hoeveel personen u komt.

Achtergrond informatie:

Nop-Fleur B.V. is een pioenenkwekerij in de Noordoostpolder. Op ruim 12 ha wordt een zeer groot sortiment pioen geteeld zowel voor de snij als voor de vermeerdering. Nop-Fleur staat onder leiding van teler Paul Koenraadt. Het bedrijf onderscheidt zich in de teelt van een ruim sortiment in ruime aantallen. Vooral bij de teelt van uitgangsmateriaal is dit vrij uniek. Bij de bloementeelt maakt Paul Koenraadt voor vervroeging gebruik van tunnels.

Nop-Fleur was een van de eerste pioenenbedrijven die extreem veel aandacht heeft besteed aan de zuiverheid van het sortiment. Alle nieuwe introducties worden eerst enkele jaren geteeld om zeker te zijn dat er geen vermenging van soorten heeft plaatsgevonden. Door de specialisatie in de teelt van uitgangsmateriaal biedt dit bedrijf eigenlijk alleen jonge planten aan. De planten zijn nooit ouder dan 4 jaar als ze worden verkocht. Dit in tegenstelling tot de planten die worden aangeboden van telers die alleen telen voor de bloem. De introductie van de productieve pioen Alertie is één van de verdiensten van dit bedrijf.

Deze bijeenkomst vindt plaats bij NOP Fleur (bedrijf van Paul Koenraadt)

Meer nieuws

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement