Thema Boom van het Jaar 2022: geneeskrachtige bomen

dinsdag 19 oktober, 2021

Het bestuur van de LTO Cultuurgroep Laan-, Bos– en Parkbomen heeft na een grondige afweging als thema voor ‘Boom van het Jaar 2022' gekozen voor 'Geneeskrachtige bomen'.

Op de foto de Boom van het Jaar 2021: Pinus nigra nigra

Zoals u gewend bent werd de 'Boom van het Jaar' inclusief twee genomineerde bomen op een poster afgedrukt die via onder andere het vakblad De Boomkwekerij verspreid werd. De kwekers merkten dat de vraag naar de bomen die op de posters stonden fors toenam.

De LTO Cultuurgroep voor Laan-, Bos- en Parkbomen roept kwekers, handelaren en professionele gebruikers op, om kandidaat-bomen voor de 'Boom van het Jaar 2022' die passen bij het thema 'Geneeskrachtige bomen', aan te dragen.

Een belangrijke voorwaarde is dat het bomen betreft die voldoende vanuit de Nederlandse kwekers voorhanden zijn. Ook wordt bij de beoordeling gekeken of de boom gezond groeit, ook in landen die voor Nederlandse kwekers belangrijke exportmarkten zijn.

Het indienen van kandidaat-bomen voor de nominatie kan tot en met 6 november 2021, door een mailtje te sturen naar secretaris Gerrit Peeters: gerrit@spam-protectltobomen.nl. Geef daarbij aan waarom u vindt dat deze boom in aanmerking komt voor de nominatie, en stuur het liefst een toepasselijke en scherpe foto mee.

Uit de kandidaat-bomen zal een deskundige jury een drietal bomen selecteren, waaruit de lezers van de bladen Tuin en Landschap en De Boomkwekerij de uiteindelijke 'Boom van het Jaar 2022' kunnen kiezen.

Gerrit Peeters

Meer nieuws

NOW-verrekening

© 2021 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement