Plaats gratis vacatures op nieuw sector-platform

dinsdag 16 april, 2024

Op zoek naar nieuwe medewerkers van buiten de sector? Plaats gratis je vacatures op een nieuw arbeidsmarktplatform dat linkt aan andere vacaturesites zoals Indeed.

Het nieuwe arbeidsmarktplatform heet Beter Uitzicht. Het is een samenwerking tussen de LTO-organisaties en vaktechnische organisaties (waaronder LTO Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen) en is gefinancierd vanuit Colland Arbeidsmarkt en LTO Noord.

Alle werkgevers in de land- en tuinbouw kunnen gratis vacatures op Beter Uitzicht plaatsen. „Samen hebben we een sterker verhaal en meer verleidingskracht om werknemers naar onze sector te trekken”, aldus Eric Douma, LTO-portefeuillehouder Ondernemerschap en onderwijs. „Partijen als het UWV verwijzen werkzoekenden nu nauwelijks door naar vacatures in onze sector, omdat zij gewoonweg geen beeld hebben van welke vacatures er zijn. Dat verandert nu met Beter Uitzicht.”

Als extra service worden de vacatures doorgeplaatst naar relevante andere vacaturesites zoals Indeed. Je hoeft dus maar één keer een vacature te plaatsen voor maximaal bereik. Het systeem achter Beter Uitzicht is laagdrempelig, ook geschikt als je nog weinig ervaring hebt met vacaturesystemen.

Van horeca naar vaste planten

Op het platform zijn inspiratieverhalen te lezen van zij-instromers, zoals Barbara die van horeca naar vasteplantenkwekerij Rijnbeek Perennials in Boskoop is gegaan. Het biedt daarnaast een overzicht van de verschillende beroepen in de sector, alsmede informatie over de verschillende deelsectoren waaronder de bomen, vaste planten en zomerbloemen. Het systeem helpt zij-instromers ook op weg naar passende functies en vacatures.

Volgende week start een doorlopende advertentiecampagne via social media en fysieke reclamemasten om werkende Nederlanders naar het platform te trekken.

Meer nieuws

Pioenenbijeenkomst 2 mei in Espel

10 tips voor emissiereductie

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement