Henk Raaijmakers krijgt eigen bosje in Deurne

vrijdag 24 juni, 2022

Op de Relatiedag is officieel afscheid genomen van Henk Raaijmakers als vakgroepvoorzitter en voorman van boomkwekend Nederland. Daarbij is de opening van een bijzonder bosje aangekondigd.

Op initiatief van de LTO Cultuurgroep Bos- en Haagplantsoen is in Deurne, de woonplaats van Henk Raaijmakers, een bosje aangelegd dat zijn naam draagt. Voor het bosje hebben kwekers van alle LTO Cultuurgroepen planten beschikbaar gesteld. Het bosje is aangeplant in De Wilgenhof; daar ligt nu een mooi groen en veilig plein voor buurtbewoners.

Aangeboden namens alle cultuurgroepen

Vanwege zijn jarenlange inzet voor de boomkwekerij en de belangenbehartiging, kreeg Henk zijn bosje namens alle cultuurgroepen alvast aangeboden op de Relatiedag, door vakgroepvoorzitter Aad Vollebregt. „Een blijvende herinnering aan al het werk wat je gedaan hebt voor onze vakgroep, de belangenbehartiging en sector.”

Henk was compleet verrast. „Mooier dan in Deurne kan niet.” Op zaterdag 9 juli zal hij zijn bosje officieel openen, in het bijzijn van genodigden. Exacte tijdstip is nog niet bekend.

Daarnaast ontving Henk op de Relatiedag nog twee cadeaus: een boek waarin al zijn columns van afgelopen jaren zijn gebundeld, en een kunstwerk in de vorm van Sorbus aucuparia: de soort die volgens de Boomhoroscoop hoort bij de geboortedatum van Henk (1 april).

Vanwege corona kon de Vakgroep niet eerder de Relatiedag houden en fysiek afscheid nemen van Henk. Hij droeg eind 2020 de voorzittershamer over aan Aad Vollebregt. Eind 2021 werd Henk voor zijn jarenlange inzet benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Ook afscheid twee bestuursleden

De Vakgroep nam op de Relatiedag ook nog afscheid van vakgroepbestuurder Caroline Janssen-Michels. Ze zal zich nog op projectbasis inzetten voor de vakgroep, en draait momenteel mee in het bestuur van de Cultuurgroep Laanbomen.

Daarnaast zou afscheid genomen worden van vakgroepbestuurder Michiel Gerritsen, maar hij kon er helaas niet bij aanwezig zijn. Zijn opvolger vanuit regio Boskoop stelde zich op de Relatiedag wel voor: Harrie Groenbroek.

Arno Engels

Meer nieuws

© 2022 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement