Op 2 februari start Basiscursus Teelt (plantenfysiologie) in Noord Limburg

woensdag 17 januari, 2018 -  Piet Verhoeven
Het komt regelmatig voor dat boomkwekers nieuwe medewerkers krijgen die geen groene opleiding hebben gevolgd. Voor hun functioneren is het handig te begrijpen hoe planten groeien en bloeien. En welke invloed bijvoorbeeld water, licht, bemesting hebben op die factoren. Het ontbreekt aan theoretische achtergrondkennis.

In nauwe samenwerking van de scholingsconsulent Boomkwekerij met Citaverde bedrijfsopleidingen in Horst is een basiscursus teelt (plantenfysiologie) samengesteld. Deelnemers kunnen aan het einde van drie opeenvolgende vrijdagmiddagen (3 dagdelen) les krijgt in combinatie met een e-learning programma voor thuisstudie. Vervolgens worden nog twee dagen (4 dagdelen) besteed aan een verdieping van de kennis naar de boomkwekerij. Hierbij zullen de lessen bij voorkeur op een bedrijf plaatsvinden.
De cursus van 7 dagdelen kost 790 euro excl. BTW en excl. eventuele kosten voor een eenvoudig diner. In principe is voor werknemers 50% subsidie via de cursusgroepenregeling van Colland Arbeidsmarkt aan te vragen.
Voor meer informatie (inhoud cursus, data en aanmelden) verwijs ik u graag naar deze link: https://www.citaverde.nl/bedrijfsopleidingen/talentboom---plantenfysiologie-boomteelt/

Meer nieuws

10 tips voor emissiereductie

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement