Oost-Aziatische boktor blijft een risico

donderdag 06 april, 2023

De Oost-Aziatische boktor is wel uitgeroeid na een uitbraak jaren geleden in Nederland, maar er blijft nog altijd een risico op meeliften van dit Q-organisme vanuit het buitenland. Daarom neemt Wageningen University & Research de boktor onder de loep.

Foto Oost-Aziatische boktor: EPPO/Matteo Maspero

Kennis over Q-organismen en bewustwording van de risico’s is heel belangrijk. In de sector loopt een project waarin informatieverspreiding en preventie centraal staat. Hierin werken deze vakorganisaties samen: LTO Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen, Tree Centre Opheusden, Treeport Zundert, Greenport Boskoop, Boomteeltstudieclub Horst aan de Maas, handelsorganisatie Anthos, Naktuinbouw, NVWA, Wageningen University & Research, en ondernemers uit de boomteeltregio’s.

In een artikel neemt Wageningen University & Research de Oost-Aziatische boktor (Anoplophora chinensis) onder de loep, en tevens de nauw verwante Aziatische boktor (Anoplophora glabripennis); klik hier om te downloaden en te lezen.

Eerder verscheen een artikel over de Japanse kever (Popillia japonica); klik hier. De komende tijd verschijnt nog een artikel over de essenprachtkever (Agrilus planipennis).

Meer nieuws

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement