NVWA- Klankbordgroep boomkwekerij

vrijdag 15 november, 2019

De LTO vakgroep bomen, vaste planten en zomerbloemen maakt samen met Anthos, Plantum en de Naktuinbouw deel uit van de NVWA klankbordgroep boomkwekerij.

Deze klankbordgroep komt een paar keer per jaar bij elkaar om vooral actuele fytosanitaire ontwikkelingen te bespreken. Afgelopen zomer werd bijvoorbeeld gesproken over de exporteisen van eiken naar Engeland, vanwege de eikenprocessierups.

De vertegenwoordigers van onze vakgroep hebben de mogelijkheid om ervaringen en vragen ‘uit het veld’ naar voren te brengen tijdens de vergaderingen van de klankbordgroep. I

n de septembervergadering heeft de vakgroep bijvoorbeeld aandacht gevraagd voor de tijdige behandeling van ontheffingsaanvragen bij de Europese Commissie voor de import van vruchtbomen uit niet-EU landen in  Oost Europa naar de Europese Unie. Vanaf 14 december geldt namelijk dat Malus en Prunus niet meer mag worden geïmporteerd van landen buiten de EU, tenzij hiervoor ontheffing is verleend.   

De eerstvolgende vergadering van de klankbordgroep is op 28 november a.s. Heeft u vragen over fytosanitaire zaken, of wilt u bepaalde ontwikkelingen doorgeven, dan kunt u dat laten weten aan Jan Veltmans of Anneke van Dijk, via jveltmans@spam-protectlltb.nl of avdijk@spam-protectlto.nl

Bellen mag ook: telefoon 06 54220132 of 06 11365628

Meer nieuws

10 tips voor emissiereductie

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement