Nieuwe toelating voor Aaltjesbestrijding

vrijdag 25 augustus, 2017 -  CEMP Peter van 't Westeinde
In haar vergadering van 23 augustus heeft het CTGB een toelating afgegeven voor het middel NEMguard DE. Dit middel is nu toegelaten als natuurlijk beschermingsmiddel tegen schadelijke aaltjes in o.a. Boomkwekerijgewassen en Vaste planten.

De toepassing is mogelijk tijdens het planten of zaaien met 20 tot 60 kg/ha. Daarnaast is het ook nog mogelijk om het tijdens de teelt 3 keer toe te passen volvelds. Dit laatste kan ook tot maximaal 60 kg/ha. NEMguard DE is een groen middel tegen aaltjes op basis van knoflookextracten. De CEMP boomkwekerij heeft de toelating van dit middel samen met de toelatingshouder Certis mogelijk gemaakt.

Verder heeft het CTGB nog enkele middel toegelaten of uitgebreid in de boomkwekerij. Het onkruidmiddel Corzal (met fenmedifam) is toegelaten in gezaaide boomkwekerijgewassen in de onbedekte teelt. Ook in bloeisterijgewassen in de onbedekte teelt. Het meeldaumiddel Nimrod Vloeibaar heeft een uitbreiding gekregen en mag nu gebruikt worden in allep en peer en ook ok boomkwekerijgewassen en vaste planten zowel bedekte als onbedekte teelten. 

Deze toelatingen laten nogmaals het rendement zien van het werk van de CEMP (Coördinator Effectief Middelen en maatregelen Pakket) voor onze sector. Als de planning loopt zoals verwacht zullen er vóór het einde van dit jaar nog enkele nieuwe toelatingen of uitbreidingen van middelen in onze sector komen.

Meer nieuws

Symposium over vruchtboomteelt

© 2019 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement