Nieuwe handige en interactieve RIE-methode beschikbaar voor de boomkwekerijsector

woensdag 07 juni, 2017
Stigastip: Digitale en interactieve Risico-Inventarisatie en –Evaluatie voor boomkwekerijsector beschikbaar Stigas heeft de risico-inventarisatie en -evaluatie (RIE) totaal vernieuwd. Resultaat is een digitaal systeem dat eenvoudig en toegankelijk is en u motiveert en aanzet tot actie en verbetering.

Waarom een nieuwe RIE?

Een goed opgestelde RIE helpt ongevallen te voorkomen.

Maar dan moet het plan van aanpak niet in uw bureaula verdwijnen; het moet altijd in uw achterhoofd zitten, bij al uw activiteiten.

Veiligheid is een kwestie van gedrag! Dat vraagt om een RIE die laagdrempelig is, u uitnodigt om in actie te komen en u en uw medewerkers activeert. De nieuwe Stigas-RIE is daarom ontwikkeld in samenspraak met ondernemers in de praktijk.

Zij hebben tips en suggesties gegeven om deze zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de sector en het type bedrijf.

De voordelen

De RIE is een digitaal systeem, waarmee u als ondernemer zelf op een praktische manier de risico’s op uw bedrijf inventariseert. Onderwerpen die niet van toepassing zijn klikt u uit. In de nieuwe Stigas-RIE geeft u zelf aan wat u gaat doen om risico’s te voorkomen.

Aan elke actie koppelt u een termijn. Door een koppeling met uw mailbox wordt u automatisch door uw Stigas adviseur geattendeerd als u een knelpunt nog niet hebt opgelost. Verder kunt u anderen, bijvoorbeeld uw auditor, machtigen om mee te kijken in uw digitale RIE.

Zodra u bent ingelogd komt u op een overzichtspagina terecht waarop u meteen ziet hoe ver u bent met invullen en welke acties nog open staan of opgepakt moeten worden. In één oogopslag ziet u of u ‘bij’ bent of niet.

In principe kunt u de RIE zelf invullen. Maar de adviseurs van Stigas kunnen u hier uiteraard ook begeleiden.

Begeleiding van uw Stigasadviseur

Uw Stigasadviseur begeleidt u graag bij het opstellen van uw RIE.

De praktijk leert dat het ene bedrijf een intensievere begeleiding vraagt dan het andere. Toetsing door een adviseur is verplicht voor bedrijven vanaf 25 medewerkers. Maar is ook bij minder medewerkers verstandig.

Wij hebben drie varianten:

·        begeleiding door onze adviseur op uw bedrijfslocatie (intensief persoonlijk contact)  

·        begeleiding door onze adviseur ‘op afstand’ (telefonisch/digitaal contact)

·        geen begeleiding (alleen een korte telefonische check)

Bel voor meer informatie naar de Stigas ServiceDesk: 085-0440700 (kies 1), mail: info@stigas.nl, of ga naar risico-inventarisatie op www.stigas.nl

Meer nieuws

Residu op sierteeltproducten

© 2019 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement