LTO verlengt voor leden afspraken cafetariaregeling met Belastingdienst

vrijdag 06 januari, 2017 -  LTO Nederland
LTO Nederland heeft met de Belastingdienst en het Ministerie van Financiën een nieuw akkoord gesloten voor het gebruik van de zogenoemde cafetariaregeling. Léon Faassen, interim-voorzitter LTO Nederland is tevreden over het bereikte akkoord door LTO Nederland, “De cafetariaregeling is in goed overleg tot stand gekomen en biedt voor zowel werknemers als werkgevers financiële mogelijkheden en voordelen.”

Het financiële voordeel van deze regeling kan oplopen tot 10% van de totale loonkosten. De nieuwe afspraken gelden onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen tot en met 31 december 2018 en zijn alleen gemaakt voor de leden van ZLTO, LLTB, LTO Noord, LTO Glaskracht Nederland, NFO en KAVB. Niet-leden kunnen zelf afspraken met de Belastingdienst maken.

Cafetariaregeling
Buitenlandse werknemers, die tijdelijk (maximaal 9 maanden) in Nederland komen werken, kunnen de gemaakte extra kosten voor huisvesting, reiskosten en levensonderhoud met de cafetariaregeling gunstig verrekenen met overuren. De werknemer betaalt door deze regeling minder werknemerslasten en inkomstenbelasting over de overuren. Daarnaast hoeft de werkgever minder sociale premies en belastingen af te dragen over de gemaakte overuren. De hoogte van de extra kosten bepaalt hoeveel overuren kunnen worden uitgeruild zonder dat premies en sociale lasten worden afgedragen.

Meer informatie
Meer details over de gemaakte afspraken is te lezen in de brochure. Er zijn ook voorbeeld arbeidsovereenkomsten beschikbaar waarin de afspraken zijn verwerkt.

Meer nieuws

10 tips voor emissiereductie

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement