LTO Kennis- en Netwerkdag 20 december groot succes!

vrijdag 21 december, 2018 -  Gerrit Peeters
Afgelopen donderdag 20 december vond de Kennis- en Netwerkdag plaats. Voorheen werd deze dag ‘de Boomkwekersdag’ genoemd. Deze dag is veranderd in ‘de Kennis- en Netwerkdag’ en tevens is deze dag in een geheel nieuw jasje (jas) gestoken. Ook de locatie was dit jaar bijzonder. We waren te gast bij Planten- en Bloemenveiling Plantion in Ede, waar we in de grote Afmijnzaal de sprekers konden beluisteren en zien.

De dag begon met een lunch voor de deelnemers aan de jaarvergaderingen van vier cultuurgroepen. Na deze jaarvergadering vond het plenaire deel plaats in de Afmijnzaal.

De dagvoorzitter Dave Marcus, sectormanager Tuinbouw bij Rabobank Nederland, zorgde ervoor dat de presentaties gestroomlijnd plaatvonden. De bijeenkomst was verdeeld in drie blokken van 1 uur en elk blok had een eigen thema dat in elk blok door drie sprekers werd gepresenteerd. De drie thema’s waren:

A             Technische Innovatie en precisietechnieken door

§  Helma Hoff van ZLTO

§  Yannick Smedts van vruchtboomkwekerij Fleuren

§  Mark de Leeuw van MDL Agro

B             Klimaat en Klimaatverandering door

§  Hasse Goossen, medeauteur ‘Klimaateffect atlas’

§  Bram Klapwijk van Koppert Biological Systems

§  Jaap Smit van Cobra Adviseurs

C             Markt en Innovatie door

§  Matthijs Mesken, directeur VGB

§  Elise Wieringa van Royal Lemkes

§  Rick van der Linden van Benefits of Nature

 

Van veel bezoekers kregen we de terugkoppeling dat men zowel de gekozen thema’s als ook de sprekers interessant en boeiend vonden. “We hebben er veel van opgestoken en het zet je aan het denken” was een veel gehoorde opmerking. Daarnaast had men grote waardering voor de gekozen locatie.

Tussen het tweede en derde blok kon iedereen smullen van het uitgebreide Stamppot buffet en na het derde blok was er nog meer ruimte om onder het genot van een drankje te netwerken en om met collega's bij te praten.

Tijdens de diverse presentaties kwam naar voren dat Data een belangrijk item is en naar de korte toekomst toe nog veel belangrijker wordt in onze sector. De bezoekers kregen na afloop daarom toepasselijk een USB-stick van de LTO Vakgroep Bomen en Vaste Planten mee naar huis.

We kijken terug op een geslaagde dag.

Meer nieuws

Uit het veld!

© 2019 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement