Leren

donderdag 15 augustus, 2019
Inmiddels zitten we in wat rustiger weer en is de stress van de hitte inmiddels voorbij. Voorlopig zeg ik dan maar want we weten niet wat er nog komen gaat dit jaar en de komende jaren. Het kan zomaar weer van het ene uiterste naar het andere gaan.
Remco Beekers

Het weer wordt vaak gebruikt om zomaar even een praatje te maken of om als inleidend gesprek te dienen voorafgaand aan een ander onderwerp.  Met het weer hebben we veel gemeen, levert altijd gespreksstof op want het is maar zelden zo goed dat iedereen tevreden is.  En gekoppeld aan het weer merken we ook steeds vaker de aandacht voor groen, welzijn en duurzaamheid. Goed voor onze sector want het levert nieuwe markten en vernieuwde distributiekanalen en daardoor dus nieuwe kansen voor onze sector. Tegelijkertijd hebben we ook continu te maken met allerlei andere economische en maatschappelijke ontwikkelingen die impact hebben op onze afzet.

Dit vraagt van ons als ondernemers steeds meer, en roept ook regelmatig vragen op om keuzes te maken in bijvoorbeeld schaalvergroting, specialisatie of vormen van samenwerking. Ook werkgeverschap en alles wat daar bij komt kijken wordt steeds belangrijker.

Samen met de ondernemerschapsacademy, Rabobank en de scholingsconsulenten voor de Boomkwekerij hebben we als LTO-vakgroep een programma ontwikkeld om handvatten te bieden om te werken aan een toekomstbestendig en duurzaam bedrijf. Door de samenwerking met deze partijen kunnen we alle kennis en kunde optimaal inzetten voor een programma wat bestaat uit een aantal  groepsbijeenkomsten, enkele individuele gesprekken en bedrijfsbezoeken. Het programma is afgeleid van een vergelijkbaar programma wat al enkele jaren in de fruitteelt met succes draait.

Binnenkort worden er op diverse plaatsen informatiebijeenkomsten georganiseerd. Wanneer het u iets lijkt bent u van harte welkom. Ook bedrijfsleiders en potentiele opvolgers zijn van harte welkom om hieraan deel te nemen. Informatie hierover is te vinden op ondernemerschapsacademy.nl. We zien u graag om met elkaar te praten over het weer, en nog belangrijker de toekomst van onze bedrijven en groene sector.

Meer nieuws

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement