Lentekriebels...

woensdag 28 maart, 2018 -  Sander Hendrikx
Lentekriebels zijn voor veel mensen niet alleen de bevestiging dat het voorjaar is begonnen, maar ook het signaal om het roer om te gooien en weer naar buiten te gaan. Het lijkt er op dat de Russische beer weer is getemd.

De natuur om je heen staat in de startblokken om open te barsten, Vogels zijn al druk in de weer, Knoppen op de bomen en planten zie je nu veranderen en ook het weer is al een stuk aangenamer om in te werken. Op een gegeven moment ben je wel weer klaar met die winter.

Tijdens de lente hebben mensen vaak weer veel nieuwe plannen en energie. Vaak zie je mensen op een mooie voorjaarsdag massaal aan de slag gaan in hun tuin. Alles wordt weer eens opgeschoond en gesnoeid, er worden wat planten vervangen of de complete tuin gaat op de schop.

Met de komst van de lente is ook de drukte op de kwekerij losgebarsten, veel werkzaamheden vallen deze periode samen en moeten allemaal in een korte tijd gebeuren. Jammer genoeg merk ikzelf dan vaak dat al die mooie natuurverschijnselen in de lente door de drukte voor een groot deel aan je voorbij gaan.

Ja zeker in deze periode van het jaar hebben we met zijn allen toch maar een mooi vak uitgekozen. Iets waar we trots op mogen zijn. Als vakgroep steunen we ook allerlei initiatieven om onze producten en hun toepassingen te promoten. Denk maar aan  'De Groene Stad' of de Floriade waar de eerste bomen nu al aangeplant zijn. Deze initiatieven steunen is een goede zaak ook naar de toekomst toe waarin groen een steeds belangrijkere rol gaat spelen. Denk maar aan vraagstukken omtrent hittestress in steden, fijnstof of CO2. Dit geeft aan dat we iets moois in handen hebben.

Tot slot van deze column wens ik u veel succes met alle werkzaamheden in deze drukke periode. En hopelijk voelt u deze lente ook af en toe de 'lentekriebels'.

 

Sander Hendrikx

Bestuurslid LTO vakgroep Bomen en Vaste Planten

Meer nieuws

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement