Landelijke Jongerendag Boomkwekerij krijgt steeds meer vorm

woensdag 30 juni, 2021

De allereerste Landelijke Jongerendag Boomkwekerij die de LTO Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen op donderdag 26 augustus bij De Buurte Kwekerijen organiseert, krijgt steeds meer vorm.

Arno Engels

Het evenement is speciaal bedoeld voor jongeren van 16-35 jaar: studenten die een opleiding boom- en vasteplantenteelt (of aanverwante opleiding) volgen of nog starten, alle zonen en dochters van kwekers, en jonge medewerkers van bedrijven – ook die er in vakanties en op vrije dagen werken.

Aanmelden via link

Deelname aan de jongerendag is gratis, behalve de drankjes bij de barbecue na afloop: die zijn voor eigen rekening. Vanwege de organisatie, catering en coronamaatregelen die eind augustus gelden is AANMELDEN via deze link wel verplicht.

Dezelfde link zit ook in een button op een speciale poster die binnen LTO is gemaakt. De LTO Vakgroep stelt het op prijs als u de poster wilt verspreiden onder jongeren via uw (digitale) kanalen. Download de poster hier.

Het initiatief mag zich op steeds meer steun verheugen. Zo hebben deze regionale organisaties reeds toegezegd om collectief vervoer voor jongeren vanuit hun regio te regelen: Tree Centre Opheusden, Treeport Zundert, Excursiegroep Midden-Brabant & ZLTO, Greenport Regio Boskoop en Boomteeltstudieclub Horst aan de Maas. Andere partijen in de sector worden ook benaderd voor een mogelijke bijdrage aan het evenement.

BN’er Helga van Leur op programma

Samen met jongeren wordt momenteel nog gewerkt aan de invulling van het programma. Het zal een dynamisch, interactief en afwisselend geheel zijn: met presentaties, demonstraties en volop ruimte voor sociale contacten en gezelligheid. Er zal bijvoorbeeld aandacht zijn voor hightech, zoals drones en robots.

Daarnaast is Helga van Leur alvast bereid gevonden om op inspirerende en sprankelende wijze te spreken. De bekende meteorologe (ooit verkozen tot beste weervrouw ter wereld) en TV-presentatrice heeft er al veel zin in. „We gaan op de jongerendag een boompje opzetten over klimaat en duurzaamheid!”

Betrokken jongeren uit diverse regio’s

De komende tijd zullen nog meer tipjes van de programmasluier worden opgelicht. Op de site van de LTO Vakgroep kunt u lezen wat jongeren die betrokken zijn bij het evenement, beweegt. Lees HIER een interview met Rowy Roelands uit Zundert. En HIER een interview met Sem van der Werf uit Boskoop.

Andere betrokken jongeren zijn Jorian Verwoert uit Opheusden en Rens de Swart uit Horst aan de Maas; zij komen later op de site aan het woord. Aan de jongerendag werken verder twee jonge vakgroepbestuurders en ondernemers mee, Caroline Janssen-Michels en Sander Hendrikx, en scholingsconsulent Marielle Gooijaers en Arno Engels. Eventuele vragen kunt u stellen via: arno@spam-protectltobomen.nl.

Meer nieuws

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement