Landelijke Jongerendag Boomkwekerij gaat coronaproof door

donderdag 12 augustus, 2021

Tot nu toe hebben al meer dan 100 jongeren uit onze sector zich aangemeld voor de Landelijke Jongerendag Boomkwekerij, donderdag 26 augustus bij De Buurte Kwekerijen in het Gelderse Oene! Het evenement zal coronaproof zijn volgens de laatste overheidsregels.

Heeft u nog gezinsleden, medewerkers (ook in vakanties en vrije dagen) en/of stagiairs tussen de 16 en 35 jaar die zich nog niet hebben opgegeven voor dit unieke evenement? Laat ze dat dan uiterlijk 18 augustus doen via DEZE LINK.

Vanwege de organisatie, catering en coronamaatregelen is aanmelden verplicht. Volgens de overheid (lees HIER de nieuwste regels) valt de jongerendag op het (buiten)terrein van De Buurte Kwekerijen onder de kleinschalige evenementen die onder strikte voorwaarden mogen doorgaan. Dat betekent dat alle deelnemers aan de jongerendag voor binnenkomst een coronatoegangsbewijs nodig hebben. We moeten mogelijke besmettingen natuurlijk te allen tijde voorkomen, niet alleen vanwege onze gezondheid, maar ook om het imago van onze sector goed te houden en vanwege de start van ons nieuwe afzetseizoen.

Deelname aan de jongerendag is gratis, inclusief snackwagen met lunch en barbecue na afloop. Drankjes bij de barbecue zijn wel voor eigen rekening. Jongeren ontvangen na aanmelding nog nadere informatie.

Interactief programma

De jongerendag duurt van 10.00 uur tot circa 17.00 uur, met aansluitend een barbecue. Het programma is een dynamisch, interactief en afwisselend geheel.

  • Er zijn live-demonstraties van nieuwe technieken en machines voor de vollegrondsteelt en de containerteelt. Daaronder het verzamelen van gewas- en perceelsdata met drones en robots. Ook zijn er korte presentaties over jong ondernemerschap. Er is een infomarkt met producten en diensten voor de sector, inclusief het nieuwste scholingsaanbod, vacatures en stageplaatsen.
  • Keynote spreker is de bekende meteorologe en TV-presentatrice Helga van Leur. Zij zal met de jongeren een sprankelend boompje opzetten over klimaat en duurzaamheid.
  • Op de jongerendag is volop gelegenheid voor sociale contacten en gezelligheid, en deelnemende jongeren zullen uitgedaagd worden om mee te doen aan behendigheidswedstrijdjes.

Bedrijven, organisaties en toeleveranciers kunnen de jongerendag ondersteunen en vacatures, stageplaatsen, producten en/of diensten voor de doelgroep bekendmaken. Klik HIER nogmaals voor de mogelijkheden.

Arno Engels

 

Meer nieuws

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement