Landbouwdrone op jongerendag

vrijdag 20 augustus, 2021

Drone4Agro zal op de Landelijke Jongerendag Boomkwekerij zijn nieuwste landbouwdrone laten zien. Deze is ontwikkeld om middelen efficiënt van bovenaf over gewassen te spuiten.

In de toekomst zal een deel van de werkzaamheden in de landbouw autonoom worden uitgevoerd door robots op de grond en drones in de lucht, daarvan is directeur Winfried Rijssenbeek van Drone4Agro overtuigd. Dit Nederlandse bedrijf werkt aan drones voor verschillende toepassingen, zoals spuiten, bemesten, zaaien en zelfs snoeien van bovenaf.

Bedoeling is dat deze drones geschikt zijn voor 5 tot 100 liter payload, ofwel maximaal laadgewicht. Drone4Agro geeft de voorkeur aan het werken met biologische middelen, maar pleksgewijze chemische gewasbescherming zal ook mogelijk kunnen zijn. Wageningen University & Research analyseert momenteel de kansen en uitdagingen van zulke precisiedrones, in het kader van de Toekomstvisie gewasbescherming 2030.

Ruim 150 jongeren aangemeld

Naast de landbouwdrone zal de jongerendag ook de trekker van de toekomst laten zien, diverse robots en de nieuwste machines voor de boomkwekerij. Totaal hebben zich ruim 150 jongeren aangemeld voor het evenement op donderdag 26 augustus bij De Buurte in Oene, georganiseerd door de LTO Vakgroep.

Arno Engels

Meer nieuws

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement