Jubilerende Fleuren vanaf nu Hofleverancier

vrijdag 26 augustus, 2022

Boomkwekerijen Henri Fleuren mag vanaf nu het predicaat ‘Hofleverancier’ voeren. Het Limburgse bedrijf ontving de koninklijke beschikking bij de viering van het 100-jarig bestaan.

Foto: Gemeente Peel en Maas

Vrijdag 26 augustus ontvingen Han en Corine Fleuren trots de oorkonde die bij het predicaat hoort, uit handen van gouverneur Roemer. Koning Willem-Alexander heeft besloten het recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’, te verlenen aan Boomkwekerijen Henri Fleuren.

Boomkwekerijen Henri Fleuren is in 1922 opgericht door Henri Fleuren. Het bedrijf groeide uit tot de grootste vruchtboomkwekerijen van Europa en zorgde voor innovaties in de boomteelt en de fruitteelt. Zo ontwikkelde Karel Fleuren de knipboom voor fruittelers. Han en Corine namen het bedrijf over in 2003.

Fleuren viert het 100-jarig bestaan gedurende dit hele jaar; kijk verder op de site Fleuren 100 moments. Dit weekend (26-27-28 augustus) is het jubileumweekend. Zaterdag 27 augustus is er feest voor genodigden. Zondag 28 augustus is open dag, dan vindt op de bedrijfslocatie in Helden, van 12.00 tot 18.00 uur, het derde LEF Foodfestival plaats: Liefde, Emotie en Food.

Arno Engels

Meer nieuws

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement