Japanse kever: klein insect, grote schade

donderdag 26 januari, 2023

Een van de quarantaine-organismen die gevaarlijk zijn voor de bomen- en plantensector, is de Japanse kever (Popillia japonica). Wageningen University & Research neemt dit kleine insect dat voor grote schade kan zorgen, onder de loep.

Foto Japanse kever: Katja Schulz

Kennis over Q-organismen en bewustwording van de risico’s is heel belangrijk. In de sector loopt een project waarin informatieverspreiding en preventie centraal staat. In het project werken deze vakorganisaties samen: LTO Vakgroep Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen, Tree Centre Opheusden, Treeport Zundert, Greenport Boskoop, Boomteeltstudieclub Horst aan de Maas, handelsorganisatie Anthos, Naktuinbouw, NVWA, Wageningen University & Research, en ondernemers uit de boomteeltregio’s.

In een artikel neemt Wageningen University & Research de Japanse kever (Popillia japonica) onder de loep; klik hier om te downloaden en te lezen.

Komende tijd zullen ook artikelen verschijnen over andere Q-organismen: Anoplophora glabripennis (Aziatische boktor), Anoplophora chinensis (Oost-Aziatische boktor) en Agrilus planipennis (essenprachtkever).

Meer nieuws

© 2023 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement