Jaap Smit, dendroloog bij Cobra-adviseurs: Klimaat en klimaatverandering

vrijdag 14 december, 2018
Wat betekent een ander klimaat voor de groei van bomen en planten en het sortiment? Jaap Smit is dendroloog bij Cobra-adviseurs en bij de Floriade 2022 Almere. In alle projecten zijn klimaat, waterretentie en biodiversiteit de rode draad. Of eigenlijk: de inrichting van de groene stad. In projectteams zorgt Jaap voor creatieve sortimentskeuze waarbij bomen, heesters en vaste planten met toekomst op de juiste plaats duurzaam groeien.

Jaap schrijft en geeft lezingen en is daarnaast vice-voorzitter van de Nederlandse Dendrologische Vereniging.: http://www.cobra-adviseurs.nl/home/ons-bedrijf/onze-medewerkers/jaap-smit

Jaap geeft aan: “In enkele beelden laat ik zien wat het klimaat voor effect heeft op onze omgeving. En wat daaraan met specifiek groen onder voorwaarden kunnen doen. Welk sortiment daarvoor gebruikt kan worden en dat kwekers moeten zorgen voor het vernieuwen van sortiment en horizontaal en verticaal moeten samenwerken aan concepten die recht doen aan uitdagingen als hittestress, waterretentie etc. Ik geef een doorkijk naar hoe we dat op de Floriade doen en laat zien hoe kwekers daaraan nu al kunnen bijdragen”

Meer nieuws

© 2019 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement