Inzending Fruitgewassen op Floriade in volle gang

vrijdag 11 juni, 2021

De aanplant en aanleg van de inzending Fruitgewassen op de Floriade is in volle gang. De resultaten zijn heel goed te zien. Door de Stuurgroep Aanleg Floriade is al heel wat werk verzet om dit te realiseren.

Hoe snel er gewerkt wordt op de Floriade kunt u zien op onderstaand filmpje ↓

klik op Filmpje

Voor meer foto’s klik HIER

Het begon met het maken van een ontwerp met bijbehorende overzichten planten en materiaal, en het maken van een bomen-, planten- en materialenoverzicht. Het ontwerp is door Hetty Crooijmans en Claudia Roelofs gemaakt.

Na een aantal digitale bijeenkomsten is de Stuurgroep Aanleg Floriade opgezet. Deze bestaat uit de volgende deelnemers:

  • Frans Rijk, Coördinator Materiaal
  • Joris Horstink, Coördinator Planten
  • Bert Klein, Coördinator Boomkwekerij
  • Erik Dekker, Coördinator fruitteelt
  • Claudia Roelofs, Coördinator Algemeen

De materialen en het plantgoed zijn door leden van de Stuurgroep Aanleg Floriade’ verzameld en werden opgeslagen in de koelcel bij Roelofs Boomkwekerij.

Daarnaast zijn door diverse partijen sponsering van ondersteuningsmateriaal en fertigatie aangevraagd en deels al toegezegd. Vanuit de leden van de cultuurgroep wordt ook gesponsord in natura, arbeid of geld. Uiteraard is sponsering van de leden van de cultuurgroep enorm belangrijk.

Op de kavel van de inzending Fruitgewassen komt een sponsorbord te staan voor uitlsuitend externe partijen die materiaal sponsoren, zoals graszaad, ondersteuningsmateriaal, fertigatie, bloemenmengsel, rozen, verharding enzovoort.  

Kavel plantklaar maken

De kavel is afgelopen dinsdag plantklaar gemaakt en de plantvakken zijn ingedeeld en uitgezet. Tevens is onlangs een tijdelijke  water- en stroomvoorziening op de kavel gereed gemaakt, zodat er geplant kan worden, hetgeen hoogste tijd werd. Alles komt onder de druppelbevloeiing te liggen, deze zal in juni volledig in gebruik zijn.

Plantendagen

Eindelijk was het zover! Afgelopen donderdag 10 juni hebben 14 fruittelers en boomkwekers uit Flevoland de fruitbomen geplant en de irrigatie aangelegd en alles is van water voorzien.

Meer nieuws

10 tips voor emissiereductie

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement