Internationale sprekers op webinar sortiment vaste planten en zomerbloemen

donderdag 06 mei, 2021

Trendy perennials in Engeland, nieuwe Agapanthus uit Zuid-Afrika, ontwikkelingen bij Delphinium en Astilbe als vaste planten en zomerbloemen: deze onderwerpen komen aan bod op een webinar op donderdagavond 20 mei.

Het webinar wordt georganiseerd door de LTO Cultuurgroep Vaste planten, in samenwerking met de LTO Cultuurgroep Zomerbloemen. Dit vanwege de onderlinge raakvlakken en het feit dat het meeste uitgangsmateriaal voor zomerbloemen uit vaste planten bestaat. Sortiment is voor beide cultuurgroepen een belangrijk onderwerp.

De online-bijeenkomst is donderdag 20 mei van 19.30 uur tot 20.30 uur. Meld u aan via deze link. Deze deskundigen geven op het webinar een korte, inspirerende presentatie:

  • Steve Austin (Ball Colegrave, Engeland): hij benoemt de nieuwste vaste planten trends in Engeland, inclusief sortiment dat bestand is tegen droogte en andere weersextremen. Austin is nu vaste planten manager bij Ball Colegrave, hij werkte voorheen bij de kwekerijen Newey en Hillier.
  • Nico Wigchert (Delphiniumkwekerij N.G. Wigchert): hij vertelt over veredeling van Delphinium, wat zijn bedrijf doet en hoe het sortiment voor bloemproductie zich ontwikkeld;
  • Henk van den Berg (Summerflowers): hij zoomt in op de gebruikswaarde van vaste planten als zomerbloemen, en stipt aandachtspunten aan bij de opkweek, met Astilbe als voorbeeld;
  • Quinton Bean (De Wet Plant Breeders, Zuid-Afrika): hij legt veredeling van Agapanthus uit, inclusief toekomstige ontwikkelingen in het sortiment. De afgelopen jaren wonnen diverse Agapanthus van De Wet prijzen op vakbeurzen in Europa.

Meer nieuws

© 2021 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement