Interessant programma op de LTO Boomkwekersdag 20 december 2016

donderdag 22 december, 2016 -  Gerrit Peeters
Afgelopen dinsdag 20 december vond de Boomkwekersdag plaats te Echteld. Voorafgaand aan de boomkwekersdag hielden 3 cultuurgroepen hun jaarvergadering, nl. cultuurgroep Vaste Planten en de cultuurgroepen “Bos- en Haagplantsoen” en de “Laanbomen” hielden gezamenlijk hun jaarvergadering.

Tijdens deze jaarvergaderingen waren diverse sprekers aanwezig met actuele en boeiende onderwerpen, om er enkele te noemen:

Evelien Verbij van Vereniging van Bos- en Natuurterreineigenaren: besprak het Actieplan Bos en Hout’ →  100.000 ha nieuw bos erbij, wat kunnen we daarmee?

Diverse sprekers van de Naktuinbouw, over actualiteiten Naktuinbouw, voortgang en ontwikkelingen bacterievuur, mogelijkheden selectplant, namenlijst  vaste planten.

Jan Mauritz gaf op een geheel eigen wijze een boeiend beeld van zijn visie op het assortiment “Wegbomen”

mevrouw Mr. Philipppe-Gho Invasieve soorten, zij ging als deskundige in op de impact van de Europese Verordening Invasieve Uitheemse Soorten en wat wij er tegen kunnen doen.

Na de lunch startte de Boomkwekersdag.

Iedereen werd welkom geheten door vakgroepvoorzitter Henk Raaijmakers. Nadat Campinus betulus als boom van het jaar werd gekozen, werd de zaal door Erno Bouma bijgepraat over de veranderingen in ons klimaat en wat dat voor de boom- en vasteplantenkwekers betekent.

Als slot heeft Henk Raaijmakers als vakgroepvoorzitter een doorkijk naar de toekomst gegeven en was er voldoende ruimte om tijdens de netwerkborrels met een broodje warme beenham van gedachte te wisselen met andere kwekers of dienstverleners.

Veel kwekers gaven aan dat het een interessante dag/middag was, die zij gezien de actuele informatie niet hadden willen missen.

Meer nieuws

Symposium over vruchtboomteelt

© 2019 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement