Input gevraagd van de Brabantse leden die grondwater gebruiken!

vrijdag 27 november, 2020

Vanuit de portefeuille water zijn wij in overleg met onze leden in gesprek over de ontwikkelingen in het grondwater dossier. Adrie Bossers wil vanuit het ZLTO-bestuur hierover graag met jou in gesprek op 3 december aanstaande om 20.00 uur via MS Teams.

Afgelopen jaren hebben we naar aanleiding van de droogte in het groeiseizoen van 2018 en 2019 regelmatig over de grondwatersituatie en dreigend nieuw beleid gesproken. ZLTO heeft zich sterk gemaakt voor het behoud van beregening en is hierin steeds geslaagd

Een derde droog groeiseizoen op rij zorgt ervoor dat er steeds meer politieke druk komt om in het grondwaterbeleid nieuwe generieke maatregelen te gaan overwegen. Voorbeeld hiervan is onder meer het interview van scheidende topman Van Nuland van Brabant Water over het beregenen overdag. Door een ingezonden brief heeft Adrie Bossers hierop gereageerd.

Natuurlijk blijft ZLTO zich inzetten voor het behoud van beregening.
Om te komen tot een aanvulling op de bestaande argumenten willen we graag van gedachten wisselen met de leden die grondwater gebruiken in de bedrijfsvoering. Enerzijds om uitleg te geven wat er in de lobby gebeurt om beregeningsmogelijkheden in stand te houden en anderzijds om van gedachten te wisselen hoe dit ook in de toekomst kan worden behouden.
Ook willen we de input van op halen om een goed beeld te schetsten wat in de verschillende sectoren in de komende 10 jaar speelt en wat voor impact dit ook heeft in het watermanagement op bedrijfsniveau. Het watermanagement op bedrijfsniveau wordt door de langere periodes met droogte en neerslag steeds meer een essentieel aandachtsveld van de ondernemer. Wat is hierbij ondersteunend en behulpzaam in bedrijfsvoering en wat kan daarbij ook eventueel beleidsmatig inzichtelijk worden gemaakt om generieke maatregelen van ons af te houden.

Kortom waterportefeuillehouder Adrie Bossers wil graag met jou van gedachten wisselen. Klik hier om je aan te melden, je ontvangt op 2 december een link om deel te nemen aan de MS Teams vergadering. 

Met vriendelijke groet,

Adrie Bossers, portefeuillehouder Water ZLTO
Remco Beekers, portefeuillehouder plantaardig intensief ZLTO

Meer nieuws

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement