Innovaties uit laanbomen in de vruchtbomen

vrijdag 14 juni, 2024

Innoverende schoffelmachines uit de laanbomen, passen die ook in de vruchtbomen? Zeker. Vrijdagmiddag was er een demonstratie op het biologische perceel van Botden & van Willegen.

De bijeenkomst op het perceel, in het Duitse Goch, van de innovatiekring vruchtbomen die onder andere onkruidbeheersing bekijkt onder begeleiding van Esther Hessel.

OdV Techniek demonstreerde de Weed Profi, een modulair op te bouwen schoffelmachine, gekoppeld aan een portaaltrekker van Botden & van Willegen. Daarnaast demonstreerde Van Tuijl Innovations op het perceel de Weedelete, een schoffelmachine met een bodemvolgende rotorschoffel. Hierdoor kan rekening worden gehouden met bijvoorbeeld druppelslangen.

Bekijk op LinkedIn filmpje van beide demo's.

27 juni bloedluis en bodeminsecten

De innovatiekring vruchtbomen houdt donderdagavond 27 juni een volgende bijeenkomst, ditmaal over bloedluis en aanpak bodeminsecten. Deze bijeenkomst begint om 19.30 uur (inloop 19.00 uur) en vindt plaats in Grubbenvorst, Restaurant Beej Töen.

Tim Beliën (Proefcentrum Fruitteelt) zal spreken over oplossingsrichtingen bloedluis in de vruchtboomteelt. Daarnaast zal Stefano Cattapan (Micosat) de inzet en ervaringen van micro-organismen toelichten bij de aanpak van grondgebonden plagen en bloedluis.

Kwekers die deze bijeenkomst willen bijwonen: graag vanwege de catering opgeven bij Esther Hessel: e.hessel@spam-protecthesselmarketing.nl.

Arno Engels

Meer nieuws

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement