Indonesië en Thailand bevestigen deelname aan Floriade Almere 2022

maandag 25 februari, 2019 -  Floriade
Het jaar 2019 is goed begonnen voor Floriade Almere 2022. Indonesië en Thailand hebben bevestigd deel te zullen nemen aan de wereldtuinbouwtentoonstelling die in 2022 in Almere plaatsvindt. Samen met de eerdere bekendmaking van deelname door Qatar, hebben nu in totaal drie landen hun deelname officieel bevestigd.

De uitnodigingsbrief voor deelname aan  de Floriade, een door Bureau Internationale des Expositions (BIE) erkende internationale A1 wereldtuinbouwtentoonstelling, is in juli 2018 door de Nederlandse regering aan bij de BIE aangesloten landen gestuurd. Dit heeft na diverse (diplomatieke) contacten geresulteerd in officiële deelname van Indonesië en Thailand. De volgende stap is het voeren van gesprekken met deze landen over de invulling van de ‘paviljoens’, onderdeel hiervan is vaak ook een tuin als onderscheidend en kenmerkend element van de inzending.

Zes maanden lang richt Floriade Almere 2022 zich op de Groene Stad van de Toekomst. Landen worden gevraagd om in hun deelname het thema ’Growing Green Cities’ te verwerken. Ook voor de komende periode zijn diverse gesprekken gepland met landen waarvan enkele vergevorderd zijn. Zodra er meer te melden is, wordt hier meer over bekend gemaakt.

Meer nieuws

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement