In Memoriam: Jos Swinkels

maandag 26 april, 2021

Op 23 april is Jos Swinkels op 55-jarige leeftijd na een ziekbed veel te vroeg overleden. Jos was vaste plantenteler in hart en nieren.

Zijn bedrijf zag er altijd uit om door een ringetje te halen. Om grip te hebben op zijn producten hield hij het gehele teeltproces zo veel mogelijk in eigen hand.  

Maar Jos Swinkels was ook zeer betrokken bij het wel en wee van de sector en bij de gezamenlijkheid. Niet alleen was hij een enthousiast lid van de studiegroep Noord-Brabant, maar ook was hij van de start af actief als bestuurslid van Perennial Power en van de Cultuurgroep Vaste Planten van LTO Nederland. Jos was actief bij het organiseren van excursies en lezingen. Jos was overtuigd van het belang van het delen van kennis. Hij was dan ook altijd bereid om zijn eigen ervaringen bij de teelt van vaste planten  te delen. Zijn inbreng was nuchter en zakelijk.

Het overlijden van Jos Swinkels is niet alleen  een gemis voor de sector, maar bovenal van zijn vrouw Diana. We wensen Diana, veel sterkte bij het dragen van dit verlies.

 

Aad Vollebregt

Vakgroep Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen

Cultuurgroep Vaste planten

Meer nieuws

© 2021 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement