In memoriam: Jan Hein de Boer

donderdag 19 augustus, 2021

Vrijdag 13 augustus is Jan Hein de Boer op 79-jarige leeftijd na een ziekbed overleden. Jan Hein heeft zich met hart en ziel ingezet voor de vaste plantensector.

Foto René Faas/Greenity

Als secretaris van de WLTO-commissie vaste planten werkte hij intensief samen met zijn voorzitter, Kees van den Aardwegh. Jan Hein was intensief betrokken bij de werkgeverscommissie Boomkwekerij (waaronder ook de vaste planten vielen) en leverde zijn inbreng in de Vereniging van Vaste Planten Kwekers. Samen met Kees van den Aardwegh organiseerde hij een vaste plantententoonstelling bij CNB, maar ook leverde hij zijn inbreng bij de keuringen op de jaarlijkse Keukenhof-inzending.

Ook na zijn pensionering bleef Jan Hein zich inzetten voor de sector. Hij leverde in 2012 een belangrijke inbreng bij de organisatie van het congres van de Internationale Stauden Union (Internationale Vaste Planten Vereniging), wat toen in Nederland werd gehouden.

In 2014 werd Jan Hein benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Deze koninklijke onderscheiding werd hem onder meer gegeven vanwege zijn inzet voor het Nederlands Kampioenschap Tulpenkeuren, voor het Museum de Zwarte Tulp, voor het Bloemencorso Bollenstreek, voor LTO, voor de VKC en voor vele andere promotionele activiteiten en jureringen van vaste planten in binnen- en buitenland.

Jan Hein was een man van principes. Als hij een mening had, stak hij die niet onder stoelen of banken. De belangen van de WLTO-leden, zoals hij het zag, gingen voor hem altijd voor. Maar Jan Hein was ook een man die hield van droge humor. Aan zijn pretoogjes kon je zien dat hij genoot van het effect van zijn woorden. Jan Hein was vooral een prettig mens om mee samen te werken.

Wij wensen zijn vrouw en familie veel sterkte toe met dit verlies.

Aad Vollebregt

Voorzitter LTO Vakgroep Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen

Cultuurgroep Vaste planten

Meer nieuws

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement